Към момента контролните органи в Европейския съюз залавят едва 1%

...
Към момента контролните органи в Европейския съюз залавят едва 1%
Коментари Харесай

Новите европравила за борба с прането на пари влизат в сила от 20 януари

Към момента контролните органи в Европейския съюз залавят едвам 1% от парите, които се перат на Стария континент, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
От 20 януари влизат в действие нови правила за финансови разплащания на равнище Европейски съюз. Те плануват стягане на контрола в областта на финансовите измами и прането на пари. Това разгласи в изявление за Българска национална телевизия евродепутатът Емил Радев от ЕНП, който е и докладчик по тематиката. България е една от страните, която е изпълнила съвсем всички законодателни условия, свързани с финансовите измами и прането на пари.

 
За първи път на равнище Европейски съюз се стяга контролът върху криптовалутите и тяхното преобразяване в действителни разплащателни средства. " До този миг нямаше действителни правила по какъв метод виртуалната валута се превръщаше в действителна, което допускаше пране на пари, а с това и финансиране даже на терористични организации ", изясни Радев.

Промени има и при финансовата аргументация в областта на творбите на изкуството, където към този момент на равнище Европейски съюз също ще бъдат въведени правила.

По думите на Емил Радев, сега на равнище Европейски съюз се залавят едвам 1% от случаите на пране на пари, което е прекомерно малко. България обаче е една от страните с висок % на залавяне на сходни случаи, като у нас част от разпоредбите изключително касаещи конфискуването на нелегално добито имущество, са по-сериозно, в сравнение с в други страни-членки.

Според данните на Радев сега у нас е запорирано имущество за близо 2 милиарда лв.. Темата с прането на пари и злоупотребата с еврофондове е измежду водещата на днешната парламентарна сесия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за прилагане <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР