Към момента един от всеки четири смъртни случая във Франция

...
Към момента един от всеки четири смъртни случая във Франция
Коментари Харесай

Един от четири смъртни случая се дължи на коронавируса

Към момента един от всеки четири смъртни случая във Франция се дължи на новия ковид. Това сподели министър председателят на страната Жан Кастекс, съобщи „ Ройтерс”.

На конференция министър-председателят на Франция съобщи, че понастоящем на всеки 30 секунди един човек е приет в болница във Франция, което е довело и до сериозен напън над болничната система в една от най-богатите европейски страни.

По думите му броят на признатите в болница пациенти, инфектирани с новия ковид, е по-висок, в сравнение с по време на пика на първата вълна. Жан Кастекс акцентира, че властта сега не има намерение да отпусне ограничаващите ограничения, тъй като това би било „ безотговорно”.

Франция ще стартира да „ отпуска” рестриктивните мерки от 1 декември, в случай че цифрите го разрешават. Магазините ще могат още веднъж да отворят порти. Няма да се бърза обаче с отварянето на заведенията за хранене и питейните заведения. Франция е на четвърто място в света по брой доказани случаи на ковид – близо 2 милиона. Пред Франция по брой инфектирани са само Съединени американски щати, Индия и Бразилия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР