Към момента два от мобилните оператора не могат да вдигат

...
Към момента два от мобилните оператора не могат да вдигат
Коментари Харесай

Два от мобилните оператора не могат да вдигат цените на услугите си засега

Към момента два от мобилните оператора не могат да подвигат цените на услугите си. Това стана ясно откакто Административният съд в София е отхвърлил на първа инстанция жалбата им против заповедта на Министерство на стопанската система да не подвигат таксите през февруари.

Новината заяви икономическият министър Корнелия Нинова на ексклузивен брифинг.

Заповедта, която Корнелия Нинова издаде в края на предходната година не разрешава на два от мобилните ни оператора да усилват цените, базирайки се на инфлацията от две следващи години. Според Комисията за отбрана на потребителите това е допустимо да стане, да се индексират цените единствено в случай че се базира на инфлацията от една година.

Третият ни мобилен оператор може да увеличи цените - за него не се отнася заповедта на Корнелия Нинова, тъй като той е индексирал цените въз основа на една година и е отразил това в потребителските контракти.

Нинова излезе през днешния ден с апел към потребителите:

" Аз бих предложила да ни алармират. Моля, обръщайте се към Комисията за отбрана на потребителите. Ще ви защитим. Ако би трябвало, ще помогнем да се водят и групови искове, тъй като един от огромните проблеми по потребителската тематика е, че хората нямат опция сами да си водят каузи. Заради това множеството от тях се отхвърлят да си търсят правата. Ако се чувствате безсилни сами да се отбраните, подайте тъжба до Комисията за отбрана на потребителите ", сподели тя.

Двата мобилни оператора могат да апелират днешното решение на съда до 7-дневен период пред Върховния административен съд. Ако нарушат заповедта на Корнелия Нинова, ги грози санкция до 30 000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР