Към Искандерите“ и Ониксите“ се присъедини далекобойният Ланцет“, който унищожи

...
Към Искандерите“ и Ониксите“ се присъедини далекобойният Ланцет“, който унищожи
Коментари Харесай

Хроника на ракетните атаки на 25 септември по Одеса и Кривой Рог

Към „ Искандерите “ и „ Ониксите “ се причисли далекобойният „ Ланцет “, който унищожи втори украински МиГ-29

„ Тази нощ въоръжените сили на Руската федерация нанесоха колективен удар с високоточно оръжие с огромен обхват и ударни безпилотни летателни апарати по пунктовете за краткотрайно разполагане на задгранични наемници и образование на диверсионни групи на въоръжените сили на Украйна. Всички обекти са изумени. Целта на удара е реализирана “. Това се споделя в сводката на Министерството на защитата на Руската федерация за хода на специфичната военна интервенция (към 25 септември 2023 г.).

Предоставената информация е в сходство с данните на вражеската страна, както и с вести от западни медии. И по този начин, през нощта на 25 септември Oникси, Калибри, Искандер-Mс и безпилотни самолети-камикадзе Геран излетяха към военни уреди на украинските въоръжени сили.

„ Ланцет “ също по този начин нападна летище на 75 км от фронтовата линия, което беше вторият път, когато този вид БПЛА се употребява надълбоко в тила на врага.

Първото известие за паника се появи на уеб страницата на украинските сили за защита на 24 септември към 20:00 часа. Както се оказа по-късно, това не бяха ракети, а примамки, които „ летяха “ към половин час по цялата територия от Кировоградска област до Одеса. Врагът всъщност удряше празно небе, хабейки скъпи западни муниции.

Скоро жълто-блакитните канали за наблюдаване разкриха сполетялата ги тъга от наличието на съветски разследващ дрон, евентуално „ Форпост “, „ против “ Одеса. Друг наш БЛА патрулира на 10 километра от Кривой Рог. Освен това AWACS на НАТО записва съветски аероплан A-50У AУАКС, прелитащ над Черно море. Казват, че това е неприятна прокоба, скоро нещо ще падне от небето. Усетът на локалните диванни анализатори не ги разочарова.

Има смисъл да се даде хронологията на „ дългата нощ “ във версията на нашите и украински източници.

21:50 Три групи " Герани " излетяха от Азовско море и се насочиха на запад. Според инсайдери, дроновете - камикадзе от време на време изчезват от радарите на незалежната Противовъздушна отбрана.

23:00 " Герани " прелетяха над Херсонска област към Одеса.

23:50 Украинските военни сили оповестиха за изстрелване на крилати ракети " Калибър " от надводни кораби от Черно море.

00:00 В региона на Кировоградска област е регистриран полет на „ Калибри “, както и появяването на „ Гераниуми “ край Одеса.

00:07 Имаше мощен тропот или в Болшевик, или в Котовски.

00:22 В Одеса се чуха детонации и пламна пожар в региона на Илинка. Това се споделя в телеграм канала „ Типична Одеса “.

00:40 „ Калибър “, откакто доближиха региона на Виница, ненадейно се обърнаха и се насочиха на юг. Една част отлетя за Одеса, а другата част за Кривой Рог. Маршрутът е образуван, като се вземат поради пропуските в разполагането на незалежната противовъздушна защита.

00:41 Кратко известие за нова ракетна опасност заради изстрелвания на „ Oникс “ се появи на уеб страницата на украинските сили за защита. На територията от Одеса до Измаил гераните летяха в кръгове, обърквайки самостоятелните зенитни артилеристи.

00:42 Два дрона от незнаен вид се появиха над Кривой Рог.

00:43 Силна детонация се чу на пристанището на Одеса.

00:57 Още една детонация. Градският чат заяви за пожара на хотел " Одеса ".

01:01 Съобщение за мощна детонация пристигна от Кривой Рог.

01:09 На летище Долгинцево МиГ-29 е ударен от Ланцет.

Между другото, вражеските отчети за броя на ракетите и безпилотните самолети, участващи в офанзивата, се разграничават един от различен. Веднага след анулацията на въздушната паника, Генералният щаб на украинските въоръжени сили даде следните данни: тази нощ против цели в региона на Одеса и Кривой Рог са били употребявани 4 „ Калибъра “ с морско базиране, 2 „ Оникса “, 1 „ Искандер “ и 12 „ Гераниума “.

На сутринта обаче излезе напълно друга публична информация. Казват, че в нападението са взели участие 12 " Калибъра ", 2 " Оникса ", 2 " Искандера " и 19 " Гераниума ", от които, по думите на Игнат, съвсем всички са били свалени. Казват, че единствено 3 ракети не са били прехванати, само че те са били задоволителни, с цел да нанесат огромни вреди.

„ За страдание врагът навлезе в пристанищната инфраструктура на Одеса. Значителни вреди са нанесени на морския терминал и постройката на гаровия хотел, който не действа от няколко години. В него е избухнал пожар. Освен това ониксите унищожиха зърнохранилищата “, оплака се същински бандеровски полковник от „ кутията за зомбиране “.

Тогава прессекретарят на украинските отбранителни сили „ Юг “ Наталия Гуменюк приказва по тази тематика. Тя сподели буквално: „ Зърнохранилището е съществено развалено, а морската гара в Одеса в действителност е унищожена “. Украински телеграм канали обаче прецизираха, че хотелът и пристанището не са унищожени, а в тях е имало пожар. Оказва се, че нашите не са улучили „ хотела “, а подземния етаж, където са живели високопоставени чиновници на въоръжените сили на Украйна и задгранични военни експерти.

„ Самият хотел може да побере доста неща, в това число нощувки за гостуващи бойци, разнообразни оперативни центрове, в това число осведомителни и координационни центрове. Стойността на постройката се потвърждава от подобен факт като слагането на покрива на противовъздушен екипаж и няколко бойци с ПЗРК. Но най-интересното и значимо нещо се намираше под хотела “, написа прочут в Неалежная боен блогър.

В градския чат „ Перлата край морето “ можете да прочетете, че в пристанището има доста противовъздушни оръжия, в това число немски съоръжения Gepard, които замениха унищожените системи за противовъздушна защита „ Бук “. И когато прелитането се реализира, в небето се наблюдаваше огромен фойерверк, проведен от украинските „ захисници на небето “.

Не се мина без случай. Две ракети за противовъздушна защита на Укровермахта прелетяха към Молдова по време на отражението на офанзивата. Жителите на Тираспол и Бендери чуха детонация, а на сутринта се оказа, че боеприпасите С-300 с изминал период на валидност, създадени през 1968 година, са избухнали в село Кицкани.

Стана известно също, че е бил взривен склад в село Болшевик. Според други източници нещо е детонирало в прилежащото Котовское. Може би е имало сполучливо прехвръкване тук и там. „ Какви ти три ракети... В някои елементи на града дадоха светлина едвам при започване на 10, а болшевикчани като че ли още седят без светлина “, оплакват се локални поданици, станали заложници на идиотската политика на техния президент.

А в този момент черешката на тортата. Разузнавателно-ударният комплекс на групата войски „ Днепър “ на съветските въоръжени сили тази нощ унищожи втори МиГ-29 на украинските Военновъздушни сили на летище Долгинцево (Днепропетровска област, Кривой рог). Явно става дума за второ потребление на Ланцет и то в същата авиобаза. Изглежда, че врагът се е готвил да транспортира своите „ литаки “ по-дълбоко в тила на Незалежная, само че не е имал време.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР