Към днешна дата през пристанищните терминали, оперирани от Пристанище Варна“

...
Към днешна дата през пристанищните терминали, оперирани от Пристанище Варна“
Коментари Харесай

Над 5 милиона тона товари вече преминаха през кейовете на пристанищните терминали Варна-изток и Варна-запад от началото на 2022 г.


Към днешна дата през пристанищните терминали, оперирани от „ Пристанище Варна “ ЕАД са минали 5,023 млн. тона товари. Тези данни са факт още преди началото на зърнената акция, което е индикатор за постоянен напредък на товарооборота на годишна база. Само все още пристанището е обработило с 33 % повече товари по отношение на миналата година, като пристанищен терминал Варна-изток е с растеж от 150%.

Обработените зърнени товари през двата терминала от началото на годината са близо 1 милион тона. Складовете на пристанището са на оптималния си потенциал и се търсят благоприятни условия за бързо пускане на вложения в складова инфраструктура на три стадия – до 1 година, до 2 години и до 3 години, с което потенциала на терминалните складови стопанства да нарастне с над 120 000 куб. м. съдържимост. Очакваният общ резултат за пристанището ще е нарастване на товарооборота с над 1 млн. тона.

Към момента се следят и увеличени обработени размери от разнообразни енергийни запаси – въглища и кокс, което затруднява и тяхното депозиране заради мудна експедиция и реализация.

За да удовлетвори условията на своите клиенти и с цел да обезпечи нужните товарни правила, сдружението усилва и човешкия си запас в експлоатационните си отдели. Паралелно с това се усъвършенстват административните структури и започват процеси по закупуване на разнообразни типове машинизация за попълване и замяна на съществуващата техника. Ръководството е в непрестанен развой от срещи с клиенти, синдикални организации и служащи, с цел да се осведоми оптимално по другите проблеми, част от работния развой и по отношение на оптимизация на процесите, възстановяване на качеството на предлаганите услуги и за осъществяване на стопанската и обществената политика на сдружението.



*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР