Към днешна дата около 2 млн. души в България имат

...
Към днешна дата около 2 млн. души в България имат
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Два милиона българи имат имунитет към коронавируса

Към днешна дата към 2 млн. души в България имат имунитет към ковид. Това са преболедувалите заболяването и имунизираните, изясни шефът на Националният център за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев пред бТВ. Той е част и от Националния действен щаб за битка с ковид.

Кантарджиев твърди, че до края на лятото би трябвало да сме стигнали равнище, при което болестта няма да може да се популяризира като зараза в страната.

Професорът отново изпъкна с релативно елементарна рецепта за справяне със комплициран медицински въпрос. Във вторник вечерта Германия ограничи използването на имунизацията на АстраЗенека за хора под 60 години поради случаи на тромбози в главата на редица имунизирани пациенти, най-вече дами под 60-годишна възраст,

В Германия близо 2.2 милиона души под 60 години са имунизирани с тази ваксина. 29 имунизирани дами са получили съсиреци в главата, а девет от тях са умряли.

" Който се имунизира, към месец да яде повече домати и да пие доматен сок, това е най-хубавото естествено средство против кръвосъсирване ", сподели Катарджиев в отговор на въпрос за проблемите с имунизацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР