Кам Адайр най-накрая започнал да осъзнава, че зависимостта му към

...
Кам Адайр най-накрая започнал да осъзнава, че зависимостта му към
Коментари Харесай

Колко голям е проблемът с пристрастяването към интернет?

Кам Адайр най-сетне почнал да осъзнава, че зависимостта му към видеоигрите излиза отвън надзор, когато мисли за самоубийство почнали да пълзят в съзнанието му.

„ Страдах от това 10 години. Не приключих гимназия, в никакъв случай не постъпих в лицей и се преструвах, че отивам на работа с цел да заблудя фамилията си “, споделя той.

„ Накрая написах предсмъртно писмо, като това бе и вечерта, в която осъзнах, че се нуждая от помощ. Вече 3 860 дни съм чист от пристрастяването си към играенето на видеоигри “, споделя той.

32-годишният канадец Кам Адайр е създател на Game Quitters, онлайн платформа за поддръжка на хора, страдащи от пристрастяване към видеоигри. Платформата има над 75 000 члена по света, предава BBC.

Въпреки, че технологиите и изключително интернет, помогнаха в всекидневието и работата по време на COVID-19 пандемията, той споделя, че е било мъчно за хора като него.

" Пандемията ме накара да извозвам повече време от нормалното в гледане на Twitch (стрийминг платформа) и YouTube ”, споделя Адайр.

" Голяма част от наличието (което гледах в YouTube) представляваше геймъри, които стриймват по какъв начин играят игри, което може да бъде мощен претекст за рецидив и игра. За благополучие съумях да заставам надалеч от рецидива, само че знам, че доста хора от общността в Game Quitters за жалост изпаднаха до това (да играят пак) по време на COVID-19 пандемията “, споделя той.

Националната здравна библиотека на Съединени американски щати понастоящем класифицира зависимостта от играене на видеоигри, като част от по-обширна привързаност към интернет. Институцията дефинира положението като „ несъразмерна или неприятно следена угриженост, повод или държание във връзка с потреблението на компютър и достъп до интернет, което води до увреждане или дистрес “.



Въпреки, че доста хора биха спорили, че това не е съществено положение, като да вземем за пример алкохолизма или наркоманията, тази взаимозависимост предизвиква съществени проблеми на тези, които страдат от нея.

Д-р Андрю Доан, невролог и специалист по цифровото пристрастяване, е склонен, че затварянето по време на пандемията е асъдействало за изостряне на казуса.

" Стресът в живота води до държание и механизми свързани с бягството. Пандемията усили равнището на стрес в живота на хората, като безапелационен метод за бягство наподобява е потреблението на цифровата медия за развлечение, като играенето на видеоигри и обществените мрежи “, споделя той.

" Прекомерната приложимост за тичане от напрежението е рисков фактор за развиването на пристрастяващо държание. “, прибавя той.
Реален проблем, софтуерни решения
За да се борят с пристрастяването към интернет, редица софтуерни компании са създали принадлежности, които могат да оказват помощ в блокирането или ограничението на достъпа до международната мрежа и геймърските платформи.

Linewize е един от тези артикули, които е ориентиран към децата, помагайки на родителите да постановат мониторинг и надзор.

Сайтът и приложението разрешава на родителите да вършат това от разстояние, като наблюдават какъв брой време децата им прекарват в геймърски сървъри и в интернет като цяло. Приложението съдържа и обичайна услуга за блокиране на достъпа до нецензурен материали.
 Защо интернет продължава да се срутва в 21-ви век? Защо интернет продължава да се срутва в 21-ви век?
Съмняваме се, че Марк Зукърбърг чете мненията на потребителите под неговите изявления в Фейсбук. Но в случай че въпреки всичко го прави, ще му от...

Теодора Павквич, психолог и ескперт в основаната в Сан Диего Linewise, разяснява, че младежите са изключително податливи към това да прекарват прекомерно дълго време онлайн. Това е нещо, с което множеството родители на тинейджър биха се съгласили незабавно.

„ Управлението на времето, прекарано онлайн, по здравословен и уравновесен метод, изисква извънредно комплицирани когнитивни умения, които не се развиват изцяло, до момента в който не достигнем 25-годишна възраст. ", споделя тя.

По думите й, онлайн платформите са построени по този начин, че да взимат максимума от нашето време, внимание и данни, а това в композиция с многото дебнещи рискове в интернет, прави ситуацията такава, че децата доста мъчно биха могли да виреят в онлайн света по виновен метод.

При възрастните, интенет зависимостта може да се трансформира в привързаност към хазарт.

BetBlocker е приложение, което разрешава блокиране на достъпа до десетки хиляди уеб сайтове и приложения за
залагания за период от време, избран от потребителя. Веднъж когато рестрикцията е задействана, човек не може да влезе в платформите за залагане до момента в който ограничаването не изтече. Приложението BetBlocker е гратис и може да се управлява от другар, сътрудник или родител.
 Над 180 млн. души са пристрастени към интернет Над 180 млн. души са пристрастени към интернет
Около 6 на 100 от популацията на света или близо 182 милиона души на планетата страдат от привързаност към мрежата. Това демонстрират нов...

" Достъпът до
хазарт от разстояние е несъмнено най-голямото предизвикателство, което някой със взаимозависимост към залагания, може да срещне в наши дни “, споделя създателят на приложението Дънкан Гарви.

„ Всеки се разхожда в близост с
казино, или букмейкър в джоба, като залагането по предпазлив метод става доста елементарно “, споделя той. Потребителите могат да блокират хазартни уеб сайтове за часове, дни или седмици.



Кам Адайр се надява, че софтуерни компании като Linewize, BetBlocker и други могат да играят значима роля в оправянето с казуса. Всеки, които усеща всякаква форма на пристрастяване би трябвало да се обърне към персоналния си доктор.

„ Това, че помолих за помощ избави живота ми. Бях оттеглен, изолиран, неприятелски и неоткриваем по време на моята взаимозависимост. Сега съм благополучен, удовлетворен и кадърен да се оправя с естествените житейски мотиви за стрес. ", прибавя той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР