Към 25.11.2020 г. на територията на Пловдивска област има 458

...
Към 25.11.2020 г. на територията на Пловдивска област има 458
Коментари Харесай

Губернаторът на Пловдив с извънредни К-19 новини

Към 25.11.2020 година на територията на Пловдивска област има 458 новодиагностицирани случая на COVID-19. Регистрирани в Националната осведомителна система са общо 11860.

„ На домашно лекуване са 5581 лица. Под карантина в региона са 5179 лица. Свободните лечебни кревати за Ковид-19 към 14 часа през днешния ден, съгласно регионалната осведомителна система, са 237, а за интензивно лекуване 15, посочи регионалният шеф и ръководител на ОКЩ Дани Каназирева.

Тя заяви, че през днешния ден на среща с шефовете на 15 медицински центъра от Пловдив и региона е била разисквана организацията по обособяването на Ковид –зони.

„ Целта от една страна е пациенти с терзание или признаци на ковид да бъдат в точния момент прегледани, в случай че е належащо да им се назначат кръвни и образни проучвания, да се предпише терапия, а от друга да се понижи натиска върху приемните отделения в лечебните заведения и Спешна помощ, разяснява Каназирева.

По думите й за денонощието от Спешна помощ са дали отговор на 275 повиквания, от тях 61 свързани с ковид-19. Направените хоспитализации са 5 в региона и 19 в Пловдив. 37 души са, оставени на домашно лекуване.

По информация на РЗИ измежду новодиагностицираните през миналото денонощие има 12 медицински лица. От тях в болничната помощ – 5 лекари, 4 мед. сестри, 2 санитари, и 1 дентален доктор.

Установените болни с Ковид -19 в детски заведения и учебни заведения са двама учители от ДГ „ Детелина„ -Пловдив и ДГ „ Десислава “ -Пловдив и преподавател в занималня в ОУ „ Княз Александър “ Пловдив. И при трите случая има наложена карантина на контактните лица.

Извършват се епидемиологични изследвания и се вземат съответните противоепидемични ограничения съгласно съответния случай.

Починали през миналото денонощие в региона са 9 души на възраст от 60 до 84 години. Всичките са имали съпътстващи болести.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР