Към 21:30 ч българско време снощи няма постъпила информация за

...
Към 21:30 ч българско време снощи няма постъпила информация за
Коментари Харесай

Външно отвори горещи телефони за българите в Испания

Към 21:30 ч българско време нощес няма постъпила информация за потърпевши български жители при осъществения терористичен акт в Барселона. Това оповестиха от Министерството на външните работи. Българското посолство в Мадрид е в непрекъснат контакт с локалните управляващи и следи обстановката. Министерство на външните работи предлага настоятелно на всички български жители, които се намират в града, да заобикалят региона на пл. "Каталуня " и бул. "Лас Рамблас ". Сънародниците ни е добре да наблюдават локалните медии за настояща информация по случая, да следват прецизно инструкциите на органите на реда, да заобикалят места с огромни скупчвания на хора, както и да заобикалят пътешестване с градския превоз и метрото в града до изясняване и усмиряване на обстановката.

Всички български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството в Испания: 0034 913 455 761; 0034 913 456 651 или на дежурния телефон на Министерстовото на външните работи: +359 2 948 24 04. Телефон на локалните управляващи за настояща информация: +34932142124 Министерство на външните работи приканва българските жители, които се намират в Барселона да се свържат с околните си или да се отбележат в обществените медии, че са на безвредно място, тъй като мрежите на мобилните оператори са претрупани.

Тази заран вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изрази съболезнования за жертвите при терористичното нахлуване в Барселона в депеша до испанския си сътрудник Алфонсо Мария Дастис Кеседо. " С дълбока тъга посрещнах новината за нападението в Барселона, довело до човешки жертви и голям брой потърпевши. Потресени сме от тази демонстрация на свирепост и експанзия и имаме вяра, че виновниците за този акт на принуждение ще понесат отговорността си. В този тежък миг, раздрусал целия свят, показвам най-искрена другарска и човешка съпричастност към скръбта на околните на потърпевшите, взаимност и поддръжка за испанския народ ", се споделя в телеграмата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР