Калин Стоянов е номиниран за служебен министър на вътрешните работи.

...
Калин Стоянов е номиниран за служебен министър на вътрешните работи.
Коментари Харесай

Вижте кои са министрите в служебното правителство

Калин Стоянов е номиниран за длъжностен министър на вътрешните работи. Висшето си обучение приключва през 2003 година в Академия на Министерство на вътрешните работи в София. От 2009 година до 2011 година заема поредно длъжностите шпионин в бранш “Престъпления в стопанската система ” и в бранш “Трансгранична проведена престъпност ” към отдел БОП – Бургас. От 2011 година до 2016 година е шпионин в ГДБОП и в отдел “Криминална полиция ” към ОДМВР – Бургас. От 2016 година до 2018 година e преназначен на служба шеф на районно управление (на МВР) – Приморско при ОДМВР – Бургас. През 2018 година е назначен на служба шеф на отдел в ГДБОП – Министерство на вътрешните работи. От май 2021 година е назначен за шеф на ГДБОП.



Кирил Вътев е номиниран за длъжностен министър на земеделието. Вътев е член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите. Завършил е Националната спортна академия с профил „ Свободна битка “ (1978 - 1982 г.) и в продължение на 11 години е бил треньор по свободна битка. 



Людмила Петкова е номинирана за длъжностен вицепремиер и министър на финансите. Има магистърска степен по " Икономика и ръководство на търговията " от Университет по национално и международно стопанство. От 2014 година Петкова заема поста шеф на Дирекция " Данъчна политика " в Министерство на финансите. От 2013 до 2014 година е била заместник-министър на финансите. Има професионален опит като шеф на отдел и заместник-директор на дирекция в Национална агенция за приходите.



Виолета Коритарова е номинирана за министър на районното развиване и благоустройството. Била е изпълнителен шеф на Агенция по геодезия, картография и кадастър. Има дълготраен опит в системата.



Ивайло Иванов е номиниран за министър на труда и обществената политика.. Той е магистър по финанси и заем от Стопанската академия „ Димитър Ценов “ в Свищов. Притежава и магистърска степен по право от ЮЗУ „ Неофит Рилски “ в Благоевград. Той е бил заместник-министър на труда и обществената политика през 2016 година От 2003 година работи в Агенцията за обществено подкрепяне, като поредно заема разнообразни длъжности – от експертна до управителна. 

Ивайло Ценов е определен за министър на външните работи. 

Мария Павлова е определена за министър на правораздаването. Била е следовател в Националната следствена работа (НСлС), е назначена за заместник-министър на правораздаването в кабинета на служебния министър Крум Зарков на 9 август 2022 година. Тя е била повече от 10 години следовател в Национална следствена служба, а преди този момент и в Столичната следствена работа. Няколко години е работила и като прокурор в Софийската районна прокуратура. Заемала е длъжността длъжностен министър на правораздаването в интервала 27 януари - 4 май 2017 година. Също по този начин е била заместник–министър на  правосъдието в две служебни държавни управления - от 17 май 2021 до 27 януари 2022 година. 



Петър Димитров   е номиниран за министър на околна среда и водите. По настоящем той е зам.-министър на околната среда и водите. В продължение на 20 години е експерт в региона на екологията и 20 година е работил в Басейнова дирекция " Дунавски регион ".



Петко Николов е номиниран за министър на стопанската система и промишлеността. Завършил е УНСС. Бил е ръководител на Комисия за защита на конкуренцията, на патентното ведомство, на Агенцията по приватизация и на Национална компания " Индустриални зони ".



Росен Карадимов е номиниран за министър на нововъведенията и растежа. Той е доцент по право и има дълготраен юридически опит. В момента е ръководител на Надзорния съвет на Българската банка за развиване.



Владимир Малинов е номиниран за министър на енергетиката. Той е правист по обучение. В момента е изпълнителен шеф и член на управителния съвет на " Булгартранс газ ЕАД ".



Валентин Мундров е номиниран за министър на електронното ръководство. Той сега е зам.-министър на същото министерство. 



Ген. Атанас Запрянов е номиниран за министър на защитата. Той е български политик и офицер, генерал-лейтенант от запаса. Роден е на 16 април 1950 година в село Драгойново, Първомайско. През 1965 година приключва приблизително обучение в Техникума по механотехника в Пловдив. През 1974 година се дипломира като магистър-инженер с профил „ Свързочни войски “ във Висшето национално военно учебно заведение „ В. Левски “ – гр. Велико Търново и е отличен като отличник на випуска. През 1982 година придобива магистърска степен по военно дело във Военна академия по свръзките „ Будьони “, Санкт Петербург, Русия, приключва с отлична тапия и златен орден.



Найден Тодоров е номиниран за министър на културата. Той е български тромпетист, пианист, композитор и диригент. От сезон 2004 – 2005 година е гост-диригент на Софийска филхармония, от 2005 година е шеф на Оперно-филхармоничното сдружение в Русе, от 2017 година е шеф на Софийската филхармония, а през 2023 година е длъжностен министър на културата във второто държавното управление на Гълъб Донев.



Галин Цоков е номиниран за длъжностен министър на образованието и науката. Цоков е професор по ръководство на образованието в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ", Директор на Департамента за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти на университета. Той е заместник-декан на Педагогически факултет на Пловдивския университет. Автор е на над 100 научни изявления издадени в България и чужбина.



Георги Гвоздейков е номиниран за министър на превоза и известията. Той е български инженер и политик от „ Продължаваме промяната “. Народен представител в XLVII национално заседание. Избран от XLIX национално заседание за министър на превоза и известията в държавното управление на Николай Денков.



Георги Глушков е номиниран за длъжностен министър на спорта. Той е някогашен български баскетболист и президент на Българската федерация по баскетбол от 2011 г.[1] Играл е в Националната Баскетболна Асоциация (НБА) на Съединени американски щати и Канада в тима на Финикс Сънс. Той е първият българин, играл в лигата и е първият баскетболист от Източния блок, притеглен в НБА.



Евтим Милошев е номиниран за министър на туризма. Той е български ефирен продуцент. Мажоритарен притежател в продуцентските компании „ Дрийм Тийм Прадакшънс “, „ Дрийм Тийм Филмс “ и ръководител на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП).

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР