Калин Стоянов бил въздържал се Вътрешният министър Калин Стоянов не

...
Калин Стоянов бил въздържал се Вътрешният министър Калин Стоянов не
Коментари Харесай

Вътрешният министър не е подкрепил проектобюджета на Асен Василев при гласуването в МС

Калин Стоянов бил " въздържал се "

Вътрешният министър Калин Стоянов не е подкрепил плана за държавен бюджет за 2023 година За необикновената обстановка се схваща от стенограмата от съвещанието на Министерския съвет (МС) на 5 юли. Тогава финансовият министър Асен Василев е внесъл за утвърждение финансовата рамка.

Калин Стоянов се е солидаризирал с настояванията на служителите на реда за нарастване на заплатите . Тези дни чиновници на Министерство на вътрешните работи стачкуваха с искане за растеж на възнагражденията им с 10%.

Асен Василев обаче не е склонен с тях. Негова кардинална позиция е, че нарастване на заплатите следва да се направи единствено в бюджетните структури, при които такова не е имало през предходната година.

На съвещанието на Министерски съвет на 5 юли министър Стоянов разяснява: „ Уважаеми сътрудници, желая да направя единствено едно конкретизиране, Министерството на вътрешните работи даде съгласувателно мнение с голям брой бележки и оферти, огромна част от които не са признати от вносителя с изложени за това причини от тяхна страна, а друга част са признати от вносителя по принцип, както всички разбрахте, тук през последните два-три дни политическото управление на Министерство на вътрешните работи заставаме зад настояванията на чиновниците от министерството. “

Вътрешният министър показва вяра, че при разглеждането на държавния бюджет в Народното събрание част от настояванията им ще бъдат изпълнени и осъществени.

„ Въздържам се по точката, поради полемиките, които имам със синдикатите в моята конструкция “, заключава Калин Стоянов.

След питане на „ Флагман “ от държавния пресцентър потвърдиха, че вътрешният министър е дал своя вот с „ въздържал се “.

Всички членове на Министерския съвет, участвали при гласуването на Законопроекта за Закон за държавния бюджет на Република България за 2023 година на постоянното съвещание на 5.07.2023 година, са подкрепили плана, като се изключи министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който се е въздържал , се показва в отговора, изпратен ни от Министерски съвет.

При гласуването на законопроекта са участвали министър председателят Николай Денков и министрите Асен Василев, Александър Йоловски, Андрей Цеков, Атанас Славов, Галин Цоков, Георги Гвоздейков, Димитър Илиев, Зарица Динкова, Иванка Шалапатова, Кирил Вътев, Кръстю Кръстев, Румен Радев, Христо Хинков и Юлиян Попов.

От Министерски съвет прецизират, че заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов са вписани в протокола от съвещанието като участвали, само че са се присъединили в него на по-късен стадий.

При разискването на бюджета те са били показани от свои заместници, които обаче нямат право да вземат участие в гласуването на актовете на Министерски съвет.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР