Кале Рованпера стана най-младият световен рали шампион в историята на

...
Кале Рованпера стана най-младият световен рали шампион в историята на
Коментари Харесай

Рованпера стана най-младият световен рали шампион

Кале Рованпера стана най-младият международен рали първенец в историята на спорта, откакто през днешния ден завоюва купа ден, откакто навърши 22 години. Кале и навигаторът му Йоне Халтунен завоюваха рали „ Нова Зеландия ”, както и пауър стейджа в края на надпреварата, което ги направи недостижими на върха на класирането два кръга преди края на сезона.

Успехът на Тойота в Нова Зеландия добави 8-кратният международен първенец Себастиен Ожие, който приключи втори и обезпечи двойна победа на отбора, а трети остана Ойт Танак – единственият водач, който до през днешния ден имаше късмет да отсрочи купата на Рованпера.

На финала на ралито Рованпера завоюва с 36,4 секунди пред Ожие, а това беше шестата му победа от 11 ралита тази година.

„ Това е голямо облекчение за мен, след един толкоз добър сезон и най-сетне взехме купата – съобщи след последната права Рованпера, който имаше късмет за купата и предходните две ралита в Белгия и Гърция, само че катастрофира и в двете. – Най-големите ми благодарности са към отбора, които ми осигуриха не автомобил, а ракета, с която да печелим този сезон – доста надеждна и бърза кола. И след сложните за нас ралита от отбора имаха вяра в нас, подкрепяха ни и най-после спечелихме. ”
 Рованпера: Още не мисля за купата Рованпера: Още не мисля за купата
Още през вчерашния ден Танак и Ожие засипаха с похвали Кале, който в петък започва първи по стадиите и трябваше да чисти пътя за противниците си, само че защото заваля това се оказа по-лесна задача и той загуби минимално време. Вчера Кале оглави класирането, а през днешния ден единствено контролираше разликата с Ожие, който пък от през вчерашния ден разгласи, че връща газта и няма да нападна съотборника си.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР