kaldata.comДърветата са естественият начин за регулация на качеството на въздуха.

...
kaldata.comДърветата са естественият начин за регулация на качеството на въздуха.
Коментари Харесай

В борба с глобалното затопляне учени изобретиха изкуствено дърво

kaldata.com

Дърветата са естественият метод за регулация на качеството на въздуха. С помощта на виталните си процеси те пречистват средата от ненужно количество въглероден диоксид и изпускат О2. Антропогенното въздействие и в същото време редуцирането на горските масиви обаче могат да доведат до задържане на остатъчни газове в атмосферата, световно стопляне и, както виждаме в последно време, екологични произшествия. А растителността пораства постепенно. Затова мексиканската компания Biomitech изобрети нов метод на филтриране на въздуха. Той не просто пести от време за напредък, само че и от пространство за развъждане на дървета.

Biomitech построи изкуственото дърво  Biourban . То е високо едвам 3,5 метра и съдържа микроводорасли, които изтеглят CO2 и другите замърсители на въздуха и връщат чист О2. Въпреки компактността си изобретението е ефикасно колкото 368 дървета, взети дружно. От стартирането на плана през 2016-та година, компанията е конфигурирала едно дърво в Пуебла, Мексико, второ в Колумбия и трето в Панама. Бъдещите проекти е да се изградят още такива дървета на мексиканска земя, по-конкретно в Мексико Сити и Монтеррей.

Джейми Фере, един от създателите на Biomitech, показа пред TechXplore:

„ Това, което системата реализира посредством модерна технология, е да вдишва нечистият въздух и посредством биология да извършва естествения развой (фотосинтеза) тъкмо като едно дърво “.

Идеята е забележителна и би била една стъпка напред в решаването на международния проблем със замърсяването на околната среда от човешката активност. Проблемът към този момент е цената –  едно дърво коства към 50 хиляди $ . Все отново триумфът на плана би спомогнал за по-високо качество на живот и даже понижен риск от заболяване от рак на белите дробове. Въпреки това Biomitech настойчиво търси вложители.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: