Кал и прах - това представлява предблоковото пространство на ъгъла

...
Кал и прах - това представлява предблоковото пространство на ъгъла
Коментари Харесай

Майки и деца още си чакат парка на бул. Източен

Кал и прахуляк - това съставлява предблоковото пространство на ъгъла на бул. " Кн. Мария Луиза " и " Източен ", където предходната година бяха съборени старите постройки. Обещаха да построят парк, само че и до през днешния ден нищо не се прави, макар че сега в целия град върви залесителна акция, показа пред репортера на " Марица " Милена Войнова, майка на две дребни деца.

Младата жена описа, че живее в прилежащия блок и дружно с другите майки доста се зарадвали, че градската администрация се е амбицирала да озелени празното пространство. Оказа се, че чакахме на вятъра, съжалява Милена. Според нея колите в Пловдив са с преимущество пред дребните деца, тъй като по-често се строят нови паркинги, а не паркове с детски площадки. 

Не сме се отказали от концепцията, в противен случай, паркът ще стартира да се построява, откакто изберем реализатор, увери през вчерашния ден кметът на " Централен " Георги Стаменов. Той се надява още през тази година да стартира строителството. Проектът е подготвен и се чака финансиране. Най-напред ще бъде ремонтиран тротоарът и ще се направи бордюр откъм бул. " Източен ". В градинката сме планували парково осветяване, наложително ще се прекара поливна система, а през октомври - ноември ще се засадят дървета и шубраци, възнамерява Стаменов.  

Предстои да бъде съборена остаряла общинска къща, само че преди този момент огромната община би трябвало да реалокира наемателите. За живеещите в този квартал, до бъдещия парк, са планувани фитнес навън и места за паркиране.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР