Кал и локви вместо алеи - така изглеждаше новата част

...
Кал и локви вместо алеи - така изглеждаше новата част
Коментари Харесай

Остава ли калта на гробищата в миналото: Месеци след сигнала bTV се върна да провери

Кал и локви вместо алеи - по този начин изглеждаше новата част на Централните софийски гробища през зимата. Тогава екип на " Тази заран " ревизира мястото след сигнал на фенове на bTV. Няколко месеца по-късно още веднъж се връщаме там.

Аварийно е положен трошляк, откакто преди месеци хора се оплакаха за ужасна инфраструктура на гробищата.

Посетителите описват, че мъчно намират паметниците на околните хора

Локви, тиня и нито диря от инфраструктура или алеи. Така наподобява част от новото уголемение на Централния гробищен парк в София.  Достъпът на коли е съвсем неосъществим.

Осмелилите се да опитат нормално затъват, а на мястото работи булдозер. Посетителите ни описват, че мъчно намират паметниците на околните хора.

Снимка: bTV

Голямата смъртност по време на Коронавирус пандемията и бавното напредване на документите - това са аргументите за неналичието на алеи в новата част на гробищата.

„ Бяха построени имоти и асфалтирани алеи, които се предвиждаше на база от предишни години да поемат потребностите за към 2 години. Вследствие на пандемията, провокирана от COVID-19, смъртността се повиши доста. Ето, в ръцете си държа документите на плана, който е подготвен. Има обезпечено финансиране, извършена процедура по Закона за публичните поръчки, определен реализатор. Проектът е входиран и чака утвърждението от „ Национален институт културно завещание “, сподели Яна Паскалева, шеф на Оперативна програма „ Гробищни паркове “.

Снимка: bTV

Калта се оказа, че остава в предишното. От общината обясниха, че ще се изградят нови алеи, ще има видеонаблюдение, както и чешми. Засега не се знае по кое време всичко това ще е готово.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР