Какво време ни очаква в началото на седмицата? Температурите слабо

...
Какво време ни очаква в началото на седмицата? Температурите слабо
Коментари Харесай

Какво време ни очаква в началото на седмицата?


Какво време ни чака при започване на седмицата? Температурите едва ще се намалят, само че ще се задържат по-високи от нормалните за октомври.

П рез идващото денонощие ще премине леден атмосферен фронт, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще се приближи до междинното за октомври.

Облачността ще е променлива, по-значителна през нощта и в утринните часове, но вероятността за превалявания е дребна, а след обяд от запад ще понижава до най-вече слънчево време. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб. Температурите едва ще се намалят, само че ще се задържат по-високи от нормалните за октомври: минималните ще са сред 12° и 17°, а оптималните – сред 24° и 29°. В София минимална температура ще е към 13°, а оптималната – към 25°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, намаляваща към края на деня до незначителна. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максимални температури: 23°-25°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, намаляваща след обяд до най-вече слънчево време. Ще духа до сдържан северозападен, по билата мощен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 11°.

Във вторник ще има раздрана междинна и висока облачност. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от югоизток. Ще се задържи топло за втората половина от октомври с минимални температури сред 10° и 15° и оптимални – сред 23° и 28°. В сряда вятърът ще е от юг-югозапад, температурите ще се покачат с 2-3 градуса. От запад облачността ще се усилва и вплътнява и вечерта тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР