Какво Ви е нужно за пълноценен живот? Мнозина ще отговорят

...
Какво Ви е нужно за пълноценен живот? Мнозина ще отговорят
Коментари Харесай

Какво иска българинът според Индекс на пълноценния живот?

Какво Ви е нужно за пълностоен живот? Мнозина ще отговорят здраве и пари, а някои към тези два фактора могат да прибавят и пътувания. Всъщност се оказва, че през миналата 2022 година с изключение на физическото и финансовото богатство, за българите извънредно значими са били и пълноценните взаимоотношения със фамилията, околните и приятелите.

Това са част от изводите от национално представително изследване на организация „ Прогрес консулт “, което мери Индекс на пълностоен живот. То е по поръчка на една от най-големите вериги магазини в България – Lidl. Целта на немската компания е да дава отговор от ден на ден на упованията и желанията на своите клиенти.

Освен за 2022 година, настройките на българското население са изследвани и през 2017 година, 2018 година и 2020 година, което дава опция на веригата да наблюдава по-задълбочено упованията на българите и да реагира навреме на измененията.

Lidl не може да не се интересува какво е значимо за българина. Още от 2017 година искахме да установим детайлите на пълноценния живот. Правим го, с цел да носим добавена стойност при допир с Lidl за нашите клиенти, чиновници, неправителствени организации и всички останали контрагенти “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на веригата за България.
Какъв е приносът на компанията?
Вече знаейки и познавайки желанията на българите, компанията построява бизнес тактиката си, тъй че да подкрепя удовлетвореността на хората. Понеже здравето е най-важно, Lidl се стреми да дава стока с положително качество и точно поради това питателните артикули подлежат на непоколебим надзор. Също по този начин веригата предлага приблизително на месец над 1500 продукта под лична марка.

Нашата отговорност и съществена задача е продуктите да са с най-адекватна цена, която клиентите може да си разрешат “, означи Драгийска.

Пазаруването в магазините е елементарно и бързо, с цел да може клиентите да пестят времето си и да го прекарват със фамилията – това е различен значим фактор за пълноценния живот. Експертизата, т.е. опитът и рекомендациите на експертите, които дават отговор за качеството на продуктите, се придвижва в асортиментите. Средното време за извършване на покупки в обектите на Lidl е 19 минути.

По отношение на финансите – също главен фактор за удовлетвореността на българите – компанията играе индиректна роля като стабилен бизнес сътрудник за всички свои контрагенти, само че и директна роля като шеф. Веригата се стреми да влага в качествени образования и положително възнаграждение.

Средното заплащане в компанията е 53% по-високо от всички други браншове в стопанската система “, съобщи Драгийска.

Единствената огромна хранителна верига в България, която дава отмора на своите чиновници на празници като 25 декември, 1 януари и Великден, е Lidl. Така компанията се грижи за чиновниците си, с цел да може те да споделят най-важните моменти с околните си.

Никой различен не ни последва в тази крачка, само че ние продължаваме да го вършим, тъй като това е наше разбиране “, посочи Драгийска.



Дейностите, в които компанията влага, с цел да способства за значимите неща за българите, са в две посоки – начинания за фамилии с деца и такива в интерес на обществото. Първата група е насочена към най-малките, до 14-годишна възраст, защото предходни изследванията сочат, че в действителност децата са най-голямата полезност за българите. Най-успешният план е този с „ Музейко “, при който всяка втора неделя от месеца децата имат вход в музея на цена от 2 лева

Ние сме поредни в тези начинания и ги фокусираме върху развиването на децата “, съобщи Драгийска.

Втората група начинания са насочени към обществото. Най-разпознавам е плана „ Ти и Lidl за по-добър живот “. За 5 години общият събран фонд по тази линия е 915 млн. лева Освен това компанията влага в зелени планове, като тази за зарибяване на реките в България с балканска пъстърва, като към 400 хиляди броя са пуснати във вода. Също по този начин компанията взе участие в разчистване на крайречните територии.
Какво бе най-желано от българите през 2022 година?
Изследването на „ Прогрес консулт “ проучва 82 фактора, обединени в 7 групи – здраве, цели, обучение, пари, отдих, специалност, връзки. Резултатите за 2022 година бяха показани от Росен Кутелов, социолог и шеф на организацията. На базата на факторите се мери и въпросният Индекс на пълностоен живот, като се съпоставя мечтаното с фактически постигнатото. Това, че показателят е на съвсем същото равнище от 2020 година демонстрира, че

българинът е адаптивен, разумен, няма несъразмерни нереалистични условия и по този начин се приспособява към измененията, като съумява да се запази и по време на рецесиите “, съобщи Кутелов.



Резултатите сочат, че макар че разноските при фамилии с деца до 18 година са по-големи, то точно тези хора усещат живота по-пълноценен спрямо тези без деца.

Най-желано през миналата година от българите са били парите, т.е. финансовото богатство. На второ място се подреждат връзките с другите, което демонстрира, че несъмнено българинът е обществено създание и желае постоянно да е част от общественост. Целите не са постоянно материални, а демонстрират интелигентността и желанието за прогрес. Въпреки че здравето е на четвърто място, то се просмуква във всички други фактори.
Най-желано през 2022 година:париотношенияцелиздравепрофесияобразованиеотдихКакво българинът счита, че действително е постигнал през 2022?
Съвсем естествено, макар че парите са най-желани, в последна сметка триумфът с тях не е огромен. Това е предстоящо поради икономическата конюнктура в страната. Интересен миг е, че българинът се усеща най-успял в връзките с другите, като тук най-важна за него е връзката с деца, близки, обществен кръг.

Отношенията в никакъв случай не са били такава полезност при предходни години. Това значи, че българите разрушават и считат, че добруването им е обвързвано с връзките с други хора. Имат подготвеност да се включват в нещо, да бъдат част от цялото “, изясни Кутелов.



На напред във времето излиза и отдихът. Въпреки че по-предпочитана е пасивната ѝ форма, не по-малко значима е дейната отмора – като разходка измежду природата.

Българинът през 2022 година най-много съумява да си обезпечи отдих, а минимум пари. “

Друга любопитна детайлност е, че българите се усещат задоволени и съумели във връзка с образованието си, което получават в страната. Целите, здравето и специалността са взаимносвързани.

Българите знаят, че с цел да са финансово добре, първо би трябвало да са здрави. Освен това осъзнават, че реализирането на задачите им зависи от положения труд, не разчитат на шанс. Въпреки рецесиите от ден на ден нараства делът на хората, които споделят, че са задоволени от работата и печелят задоволително “, изясни Кутелов.

Анализирайки самостоятелните фактори, в изследването на напред във времето през 2022 година излиза желанието за здрав, пълностоен сън, което демонстрира, че българите „ живеят във все по-големи условия на стрес “.

Българинът е деен, самоотвержен и недоспал, само че също така жилест, прочувствен и разумен “, заключи социологът.
Реално реализирано през 2022 година: отношенияотдихобразованиецелиздравепрофесияпари  Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинLidl Ти и Lidl за по-добър живот Лидл България Лидл пълностоен живот живот хранителни артикули социологическо изследване ПоследниНай-четениКомпании 56 Какво желае българинът съгласно Индекс на пълноценния живот? Компании 128 Equinor – най-големият печеливш от енергийната рецесия Пазари 716 Борсата в Истанбул още веднъж спря работа поради всеобщи разпродажби Digital 392 С мощно AI ускоряване Microsoft публично хвърли ръкавицата на Гугъл Пазар на труда 1496 Kариерното събитие на Bulgaria Wants You започва през 2023 в Пловдив Компании 184 Wolfspeed трансформира остаряла въглищна централа в най-голямата фабрика за чипове ПолитикаОбновена 1604 Прокуратурата упрекна някогашния енергиен министър поради „ Булгаргаз “ Туризъм 484 Кулинарни номади: Нов късмет за среща с непознатата България Политика 236 Байдън упрекна републиканците, че „ взимат стопанската система за пленник “ Финанси 248 Парична научна фантастика: Колко близо е цифровият паунд? Лукс 9360 Plectrum – новата „ летяща “ суперяхта за 86 млн. $ Digital 5932 Саудитска Арабия тихомълком се трансформира във водещ софтуерен център Пазари 4037 Мощното земетресение срина турската лира до рекордно дъно Бюджет и финанси 3428 Кабинетът ще прави „ стена на срама “, с цел да накара търговците да смъкват цените Компании 3068 Смартфоните на месец февруари във Vivacom са два модела Huawei Енергетика 2900 BP забавя зеления си преход след рекордна облага от $28 милиарда Енергетика 2756 Накъде тече съветският нефт Бюджет и финанси 2552 Държавата ще предприеме ограничения за понижаване на цените Енергетика 2333 Какво се случва с цените на дизела след ембаргото? Компании 2282 Още един софтуерен колос редуцира хиляди чиновници Всички новини15:49 Компании 56 Equinor – най-големият печеливш от енергийната кризаОще от КомпанииВиж всичкиEquinor – най-големият печеливш от енергийната кризаWolfspeed трансформира остаряла въглищна централа в най-голямата фабрика за чиповеMFG Invest влага над 1 млн. лева в Tiger TechnologyНай-големият производител на цимент в света купува поредна покривна компания Следвай ни в обществените мрежи
RSS Получи последните вести на пощаЗапиши меИ
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР