Какво си казаха социалният министър и майките в палатковия лагерЦялостна

...
Какво си казаха социалният министър и майките в палатковия лагерЦялостна
Коментари Харесай

Какво си казаха социалният министър и майките в палатковия лагер във Варна?

Какво си споделиха общественият министър и майките в палатковия лагер " Цялостна промяна по повод грижите за хората с увреждания няма по какъв начин да стане за месец-два ", съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков в диалог с родителите на деца с увреждания, които са на палатков лагер до Община Варна. 

Министърът изрази безпокойство, че даже след приемане на Закона за персоналната помощ ще е належащо време, с цел да даде нужните резултати.



„ На кравата Пенка казусът се реши за една седмица. А ние години наред обясняваме едно и също нещо. Това е геноцид. Искаме цялостна промяна в системата. Искаме индивидът да бъде обслужван, не ние да обслужваме системата. Не служители, които да ми образоват по какъв начин да си гледаме детето ”, съобщи майка на дете с увреждане. 



Друга майка показа, че се стига до там родителите на деца с увреждания да получават работно облекло, с цел да си гледат детето. 

„ Ултимативното слагане на въпроса „ Ние ще сме тук до момента в който Народното събрание не одобри Закона за персоналната помощ ” за мен поражда терзание, че може още веднъж да не създадем най-вярната крачка ”, изрази безпокойство общественият министър.-->
 Дарик Варна
„ По-добре да сгрешим и след това да си изправим грешката, в сравнение с да останем на това положение, на което сме сега ”, считат майките. Те показаха поддръжката си за обществения министър.

В аудио зоната ще откриете част от това, което си споделиха майките и министър Бисер Петков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР