Какво се случи до този час? Софийската градска прокуратура проверява за

...
Какво се случи до този час?
Софийската градска прокуратура проверява за
Коментари Харесай

Очаквате ли академикът на Промяната да намери формулата за кабинет?

Какво се случи до този час?

Софийската градска прокуратура ревизира за вероятно осъществено закононарушение срещу Републиката. Обект на инспекцията, предоставена на Държавна организация " Национална сигурност ", е Военен съюз - Българско национално опълчение " Шипка ", за който е постъпил сигнал на 12 декември, че прави противодържавна активност. Въпросната организация се дефинира като неправителствена, а в своята " Facebook " страница написа: " Когато нарушителите са се трансформирали във власт, а страната в нарушител, правото да бъде арбитър принадлежи на всеки български жител! ". След привършване на инспекцията, обществеността ще бъде осведомена за резултатите от нея, прибавят от Софийската градска прокуратура.

Осем души са починали, а над 20 са ранени при удари в следената от съветските сили Луганска област в Източна Украйна, оповестяват ТАСС и Ройтерс. Междувременно европейските водачи реализираха единодушие по деветия пакет наказания против Русия. По думите на чешкия министър председател Петр Фиала има единодушие за таван на цените на газа. Чешкото председателство изясни, че този пакет от наказания ще бъде одобрен през днешния ден с писмена процедура, което значи без по-нататъшни разисквания. Миналата седмица Европейската комисия предложи да бъдат наложени забрани за влизане в Европейски Съюз и заледяване на активи на още съвсем 200 съветски публични представители и военни офицери. Мишена на новите наказателни ограничения ще станат министри, губернатори на райони и политически партии.

Българската мъжка щафета по плуване влезе във финала на 4 по 200 метра свободен жанр по време на международното състезание в дребен басейн в Мелбърн. Това е исторически първи международен край в щафетата за България, реализиран от карето в състав Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев, оповестява " Корнер ". Нашите дадоха шесто време в сериите - с 6 минути и 56 секунди, с което откриха място измежду осемте финалисти. Българите ще започват на финала в кулоар №7, а останалите четворки, които ще се впуснат в преследването на оценки в дисциплината са, Испания, Южна Корея, Япония, Италия, Съединените щати, Австралия и Канада. Ден по-рано мъжката ни щафета на 4 по 50 метра свободен жанр бе на косъм от първо влизане в огромната осмица, като даде девето време (с народен рекорд) - минута и 26 секунди. Осмицата с няколко стотни по-малко затвори Украйна.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

 

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

 

А какво ще кажете за това?

Ден откакто беше издигната номинацията на учен Николай Денков за министър председател от " Продължаваме промяната ", започнаха и диалозите с парламентарните групи. На такива бяха поканени всички показани в Народното събрание партии, въпреки по-рано от Политическа партия да бяха оповестили, че не от всички търсят поддръжка за постоянно държавно управление с втория мандат.

Ето за какво ви питаме:



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР