Какво се случи до този час? От 25 до 30 л./кв.м.

...
Какво се случи до този час?
От 25 до 30 л./кв.м.
Коментари Харесай

Ще влезете ли в сдружение със съседите, за да санирате блока с европари?

Какво се случи до този час?

От 25 до 30 л./кв.м. се чака да доближат количествата дъжд в Западна и Централна България. От Национален институт по метеорология и хидрология издадоха предизвестие от първа степен - жълт код, в 10 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград. Жълт код има и за пет области от Южна България, който е за краткотрайно мощен юг-югозападен вятър, с пориви до 20-24 м./с.: Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Междувременно във Филипините тайфунът Нору докара до гибелта на осем души, а трима са в неопределеност, 50 хиляди бяха евакуирани поради наводнения и свлачища. В Куба, където също има десетки хиляди евакуирани, има предизвестие за доста мощни ветрове и проливни дъждове, създаващи опасност за живота на хората в западните елементи на страната. Явленията се дължат на набралия мощ вихър Иън, който се придвижва към западното крайбрежие на Флорида. В момента той е вихър от трета степен с ветрове със скорост от 185 км/ч. До Флорида се чака да е набрал мощ до четвърта степен. 

България реализира победа с 1:0 при гостуването си на Северна Македония в последния мач за двата тима във футболната Лига на нациите, съобщи " ". Двубоят беше извънредно раздразнителен от първата до последната минута, откакто почитателите на домакините освиркаха шумно националния ни химн и скандираха обидни реплики от самото начало. Младите играчи на сръбския ментор Младен Кръстаич обаче стигнаха до крайния триумф с гол на Кирил Десподов през второто полувреме, като по този метод прекъснаха серия от 22 следващи гостувания без победа, които се разпростряха в четири години. За триумфа ни оказа помощ и ранен червен картон на домакините в 14-ата минута. Съдията се принуди да покаже общо осем жълти картона. Стигна се и до меле сред играчите на двата тима в последните минути, като за благополучие нямаше сериозна физическа разпра. Победата ни прати пред Северна Македония в крайното класиране на Група 4 в Дивизия " C ", като нашите приключват с девет точки против седем за западната ни съседка.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?  

Гимназиални възпитаници се барикадираха и отхвърлиха да учат два дни. Причината е неодобрение против развиването на вота в Италия. Подробностите чуйте в Podcast новините. 

А какво ще кажете за това?

В началото на ноември започва програмата за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания в страната. Над 1.4 милиарда лева от Плана за възобновяване и резистентност ще бъдат вложени в санирането на здания с най-малко 4 независими жилища и повече от един притежател във всички 265 общини на страната. Процедурите ще се ръководят от общинските администрации. При първия ще може да се кандидатства до 31 март 2023 година, като сдруженията на притежателите ще получат безплатно 100% от средствата за саниране. Вторият стадий за кандидатстване ще продължи до 31 декември 2023 година, като утвърдените жилищни здания ще получат 80% безплатна финансова помощ от проекта, а останалите 20% ще са за сметка на притежателите. Допустими за саниране ще са стабилно градивни здания - блокове или блок секции, проектирани преди 26 април 1999 година, без значение от типа строителство. Собствениците ще са задължени да записват съдружие с минимум 67% единодушие за присъединяване в програмата, както и 100% единодушие за осъществяване на строително-ремонтните действия.

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР