Какво предпочитат българите: партньорство с ЕС или с Русия? Със

...
Какво предпочитат българите: партньорство с ЕС или с Русия? Със
Коментари Харесай

Какво предпочитат българите: ЕС или Русия?


Какво избират българите: партньорство с Европейски Съюз или с Русия? Със Съединени американски щати или с Китай? Ето какво демонстрират резултатите от огромно изследване, извършено от " Галъп интернешънъл " в 64 страни.

Кадър от митинг срещу войната на Русия против Украйна; архивна фотография

Днес светът е мощно разграничен. - също. ЕС е най-предпочитаният сътрудник измежду българите, Русия се подрежда на второ място. Това излиза наяве от.
Редакцията предлага
Числа и обстоятелства

е най-предпочитаната мощ за сътрудник измежду българите - както в икономическата сфера (42%), по този начин и в областта на сигурността (40%). Стойностите на България по този индикатор са над междинните в международен мащаб. В същото време  се подрежда на второ място измежду желанията на българите - 20% я избират като сътрудник в стопанската система, а за 24% тя е най-предпочитаният сътрудник в областта на сигурността.

Като сътрудник в стопанската система Китай получава утвърждението на 11% от българите, а събират 9%. Обратно е класирането в областта на сигурността - 12% от българите избират Съединени американски щати, до момента в който за Китай гласоподават едвам 3% от интервюираните.

В международен мащаб допитването на " Галъп " рисува следната картина: Колективният Запад (ЕС и САЩ) остава по-привлекателен и като стопански сътрудник (58% от желанията по света), и като сътрудник в областта на сигурността (59%). За съпоставяне: Китай и Русия получават дружно надлежно 29% и 26%.

Европейският съюз е най-привлекателният сътрудник в региона на стопанската система (31%), до момента в който Съединени американски щати резервират позицията на най-предпочитан съдружник в областта на сигурността (33%). Русия е на последно място измежду четирите сили като сътрудник в областта на стопанската система, само че се нарежда пред Китай във връзка с партньорството в региона на сигурността.

" Истинското предизвикателство "

" Големият въпрос не е дали ще има нов многополюсен международен ред, а дали въобще ще има световен ред. Глобализацията се разпадна на регионализация, само че тези нови райони към момента не са добре дефинирани и открити - подобен е единствено по този начин нареченият групов Запад. И същинското предизвикателство е освен по какъв начин да се реализира регионализацията спокойно, само че и по какъв начин да избегнем по-голяма война ",, разяснява в тази връзка Кънчо Стойчев, президент на " Галъп интернешънъл ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР