Какво правите, когато повечето ви играчи на определена позиция са

...
Какво правите, когато повечето ви играчи на определена позиция са
Коментари Харесай

Строителят, който играе на световното по ръгби след... покана във Фейсбук

Какво вършиме, когато множеството ви играчи на избрана позиция са контузени и желаете да подсилите състава си преди Световното състезание? Много просто, от другар на другар разбирате за някого и го търсите във " Facebook ".

Или най-малко подобен е казусът в националния тим на Тонга и новия му играч Сиуа Мeйли. Никому чужд до преди седмици и с работа, обвързвана с ремонт на покриви, той в този момент е част от отбора за международното състезание.

За малко животът му се обръща и Мейли поема в нова посока, изживявайки детската си фантазия.

" Знам, че звучи смешно, само че се свързахме с него по " Facebook ". Имахме рецесия на позицията хукър и трябваше да намерим някого. Познавайки хора в Кентърбъри, оттова ни загатнаха за него ", споделя Дан Крон, помощник на националния тим по ръгби на Тонга.

Хора от щаба схващат за Мейли, откакто преди този момент са получени отводи от други състезатели, които не желали да изгубят работата си, с цел да са част от националния тим, в който няма да получават заплата. Единственото, което се е знаело за Мейли, е, че той играе ръгби в свободното си време, когато не ремонтира покриви. Никой обаче не познава Мейли или го е виждал по какъв начин играе.

От отбора са се свързали с 22-годишния играч посредством " Facebook " и го поканили да тестват опциите му по време на приятелския мач с Нова Зеландия, където живее Мейли. Тонга губи дуела със 7:92, само че показаното му подсигурява място на международното в Япония. Момент, който евентуално състезателят не си е представял и в най-смелите си фантазии.

" Истината е, че не знам доста за това момче. Той евентуално е сюрпризиран, колкото сме и ние. Но няма какво да губим. Нямахме нужните играчи и взехме решение да хвърлим зара ", споделя селекционерът Тоатай Кефу.

Мейли се мести в Нова Зеландия през 2013 година, когато получава стипендия да учи в гимназия с интензивно упражняване на ръгби. В младите си години той е измежду най-хубавите, само че по този начин и не реализира фантазията си. Сега ориста му се усмихва, като Мейли към този момент изигра един мач на международното. Той се появи в игра при загубата от Англия, а в идващите си мачове Тонга среща Франция и другия новобранец Съединени американски щати.

" Дневник "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР