Какво конкретно се случи в нощта на 19 срещу 20

...
Какво конкретно се случи в нощта на 19 срещу 20
Коментари Харесай

Стана ясно защо ВСУ са удряли руски газови платформи: Искат Змийския остров

Какво съответно се случи в нощта на 19 против 20 юни в западната част на Черно море?

Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов заяви за ракетна офанзива на въоръжените сили на Украйна върху сондажните платформи на Черноморнефтегаз, които се намират на 71 км от Одеса. По думите му все още на идването по кулите са работили 109 души. Най-силният удар е паднал върху BK-1.

„ Там имаше 12 души, петима от тях бяха ранени, издирването на останалите продължава “, сподели Сергей Валериевич.

От украинска страна националният народен представител Алексей Гончаренко първи описа за офанзивата против BP Черноморнефтегаз. В своя телеграм канал той написа:

„ Нашите ракетници не пушеха покрай Змейное, а пушеха покрай кулите Бойко. Ракетната офанзива против кулите леко попречи на производството на газ в украинското Черно море от руснаците. "

Всъщност Гончаренко, както нормално в " незалежната ", полудя. Според вътрешни разкази, които безусловно се изливат от кабинета на президента Зеленски, ракетната офанзива против Черноморнефтегаз в Черно море е отвличала вниманието.

Основният удар на въоръжените сили на Украйна трябваше да бъде нанесен точно по Змийския остров, който се трансформира в проклинание за Зе-екипа. Всичко, което командването на Юга имаше по това време, беше забъркано: ракети, дронове и даже щурмови самолети.

Сутринта на 20 юни патриотите на Украйна започнаха да разнасят новината за нова победа:

„ Десетки детонации прогърмяха на остров Змийски, избухна пожар. Очевидци описват за ракети, летящи към острова. Очакваме публично удостоверение. "

В отчета на Министерството на защитата на Украйна от сутринта на 20 юни обаче нищо не се споделя за нощната офанзива против Змийския остров. Съобщава се единствено, че „ във водите на Черно и Азовско море вражеските корабни групи концентрират главните си старания върху блокиране на гражданското мореплаване в северозападната част на Черно море “.

Както споделят самостоятелни ловци на истината във Фейсбук*, „ офанзива имаше, само че не донесе резултат заради засилената отбрана на острова “. По-специално за това приказва блогърът rezident_ua, който по-рано, базирайки се на източници в Оперативна програма, предизвести:

„ Въоръжените сили на Украйна приготвят интервенция за освобождение на остров Змийски благодарение на английски РСЗО. Според проектите на Генералния щаб би трябвало да нанесем ракетни и артилерийски удари по острова, които ще бъдат подкрепени от въздуха от Байрактар. "

Само ден преди този момент Съединени американски щати разгласиха сателитни фотоси на Змийския остров, съгласно които Русия е подсилила аванпоста си на острова с спомагателни зенитни ракетни системи (ЗРК).

Според американското разузнаване през последните дни на дребен сектор земя в Черно море са се появили нови системи за противовъздушна защита с дребен обхват " Тор " и " Панцир ".

Тази информация също е в сходство с украинските данни. Пенсионираният капитан на украинските военноморски сили Андрий Риженко, един от необятно цитираните самостоятелни специалисти, който е член на Генералния щаб на „ незалежната “, удостовери високата централизация на съветски наземни системи за противовъздушна защита на острова.

„ Наличието на аварийни системи за противовъздушна защита на острова разрешава на съветските екипажи за Противовъздушна отбрана да работят по-гъвкаво, като в същото време поддържат непрестанно покритие “, сподели Риженко.

„ В допълнение към нарасналата подготвеност, повече системи значат остатък за поддръжка и ремонт, както и повече „ магнитен потенциал “, с цел да се избегне изчерпването на ракетите в лицето на по-голяма офанзива ", прибавя той.

Според този специалист минимум две съветски системи за противовъздушна защита непрестанно следят небето в региона на Змийския остров, защото американските самолети AWACS, летящи над Румъния 24/7, работят като електронно разузнаване на ВСУ.

Веднага щом радарите ни „ замлъкнаха “ по някаква причина, жълто-сините сили подвигнаха щурмови самолети и дронове. Сега няма " прозорци ", тъй че би трябвало да нападат челно.

Одеските общественици пишат, че шефовете на жълто-сините са почнали постепенно да се паникьосват. Говорителят на одеската ОВА Сергей Братчук призна, че е доста обезпокоен за съветските подводници край Змийския остров.

От една страна, съгласно него, „ надводните противников кораби започнаха да се държат на „ безвредно “ разстояние, само че въпреки това, „ броят на подводниците се усилва ".

" В момента във водите край нашия район има три от тях ", добави той.

Разбира се, нашите войски също изстрелват ракети от брега. Интернет ресурсът " Одесский фраер " разгласява видео от идването на летището Арциз в Одеска област, където бяха унищожени контролната станция на БПЛА Bayraktar и два дрона.

Видеото е съпроводено от „ вежлив “ текст:

„ Това е отговор от Одеския боен окръг за набези против нефтени платформи. Към момента са известни 4 попадения. Същата информация потвърдиха и от съветското министерство на защитата, показвайки фрагменти от изстрелването на високоточната ракета " Оникс " от крайбрежния комплекс " Бастион ". "

Ситуацията беше коментирана от боен специалист, капитан 1-ви сан от запаса Сергей Ищенко. На въпрос до каква степен действителна е заплахата за съветския гарнизон Змейной, Сергей Генадиевич отговори:

- " Заплахата е сериозна. Той е доста покрай украинския бряг, на към 50 км, което значи, че това малко парче земя, с повърхност не повече от 20 хектара, въоръжените сили на Украйна могат елементарно да покрият със западни РСЗО. Но и не може да се остави Змийският остров. Това е " ключът " за Одеса. "

- Може ли " Змийският " да се смята за непотопяем самолетоносач?

- Мисля, че да. Не единствено тъй като Киев обезверено се пробва да го превземе. Украинците считат, че благодарение на Змийския остров ще могат да управляват западната част на Черно море и да обезпечат морския пренос както на зърно за продажба, по този начин и на западно оръжие за Украйна.

Сигурен съм, че ще има още офанзиви, изключително откакто американското разузнаване следи нашата противовъздушна защита денонощно. Няма подозрение, че укрофашистите употребяват оптимално всяка неточност.

- Сега се употребява освен разузнаване, само че и западни оръжия. По-специално американските медии оповестиха, че ракетната система за залпов изстрел HIMARS може елементарно да покрие острова. Нашите бойци имат ли надеждна отбрана?

- Нещо сигурно са създали, само че не бих приказвал за надеждно леговище, като бетонни бомбоубежища. Сигурен съм, че са копали окопи и са строили землянки, само че това надали ще помогне против плътна офанзива на щурмови самолети и РСЗО. Ако островът не ни се съобщи, въпреки всичко плюсовете надвишават минусите.

- От Одеса пристигна вест, че вместо надводни кораби на Черноморския флот на Руската федерация започнаха да се употребяват подводници, а украинските брегови ракетни системи не могат да ги унищожат. Могат ли да се употребяват подводници за доставяне и ротация на гарнизон?

- С подводница могат да се доставят и отведат хора, несъмнено. Възможно е също по този начин да се транспортират някои доставки, само че потреблението на подводници за цялостна поддръжка на Змийския остров е като забиване на пирони с микроскоп.

В това отношение обстановката, дублирам, не е елементарна. Но фактът, че държим бойци на острова, значи, че Одеската област също е в съветските проекти за избавление от нацистите. Врагът знае това и е заставен да държи забележителна част от войските си на юг, до момента в който той би трябвало да трансферира запаси в Донбас.

*Meta Platforms Inc. — американската транснационална холдингова компания, която има Фейсбук, Instagram, WhatsApp и Oculus, беше приета със правосъдно решение за екстремистка организация, активността й в Русия е неразрешена. Социалните мрежи Фейсбук и Instagram са блокирани от Роскомнадзор.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР