Какво е задължително за приготвяне на идеалното еспресо, вече стана

...
Какво е задължително за приготвяне на идеалното еспресо, вече стана
Коментари Харесай

Как се прави идеалното еспресо? Обяснението на учени

Какво е наложително за подготвяне на идеалното еспресо, към този момент стана напълно ясно, откакто екип от химици и математици в Съединени американски щати реализираха в детайли изследване.

На първо място, не ви би трябвало доста кафе. Според създателите на плана това е един от основните фактори за съвършената напитка. 15 вместо 25 грама кафе води до по-бързо подготвяне и отличен усет.

Вкусът на кафето се дефинира още от метода, по който са отглеждани и обработвани зърната. В света има повече от 40 разновидности кафеени дървета, само че се употребяват зърната единствено на три типа. Така че всичко опира до обработката от страна на производителите, която също е много разнообразна.

За приготвянето на идеалното еспресо има доста фактори. Сред тях са количеството зърна, времето на подготвяне, температурата на водата, както и нейният размер. Всяко отклоняване от тях пречи да се реализира добър резултат най-после.

Според математиците може да се създаде специфична машина, която да регистрира тези фактори вместо индивида.

 Перфектно еспресо

Проведеното проучване посочило, че една от аргументите за неудовлетворяващия усет на еспресото е ситно смляното кафе.

В композиция с неуместно налягане, а също и при неточности в количеството вода и нейната температура, кофеинът и другите съставки наенергийната напитка се разтварят по-трудно и водят до утежняване на качеството и крайния резултат.

По-едро смляното кафе в по-малки количества пропуща по-добре горещата вода. В резултат се форсира процесът на подготвяне, а също се икономисва и от суровината.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР