Какво е миналото, настоящето и, най-важното, бъдещето на архитектурното наследство

...
Какво е миналото, настоящето и, най-важното, бъдещето на архитектурното наследство
Коментари Харесай

Диалогът Минало-настояще-бъдеще в Дни на архитектурното наследство

Какво е предишното, сегашното и, най-важното, бъдещето на архитектурното завещание в България ще научим на първото издание на фестивала „ Дни на архитектурното завещание “ този уикенд в столицата.

Събитието се появява навръх време у нас, откакто 2018 година бе оповестена за „ Европейска година на наследството “. Целта на фестивала е да осведоми хората по въпроси, свързани с културното завещание - за какво то е значимо и за какво би трябвало да го опазваме. Другият по-голям аспект е ориентиран към образованието и към студентите по архитектура, които са решили да специализират точно в тази област. Организаторите споделят, че се стремят да подтикват студентите и да подхранват интереса им, тъй като са нужни хора, които ще предадат идеята нататък.

Фестивалът Дни на архитектурното завещание " стартира на 3 февруари, събота, и ще продължи до края на идващия ден. Мястото е Домът на киното. Част от програмата е и формалното награждаването на „ V-и Национален конкурс за дипломни работи в областта на запазване на архитектурното завещание “.

Повече детайлности в изявлението на Александра Илиева с Добрин Цветков, член на сдружение „ Архитектурно завещание “ към Съюза на архитектите в България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР