Какво е любовта? Хората се борят с това определение от

...
Какво е любовта? Хората се борят с това определение от
Коментари Харесай

Чувство ли или избор е истинската любов – плюсове и минуси

Какво е любовта? Хората се борят с това определение от епохи. Знаем, че има обич, само че какво е тя: възприятие или избор?

7 аргументи, които потвърждават, че любовта е избор

Любовта е безкористна

Понякога действаме единствено по избран метод в името на любовта. Правим взаимни отстъпки и жертви, единствено с цел да зарадваме другия.

Родителите вършат това от самото начало, тъй като обичат детето си и желаят най-хубавото за него. И любящите сътрудници вършат това по повод един на различен.

Самоотвержеността е основен съставен елемент на същинската обич, който изисква умишлен избор да се направи нещо не за себе си, а поради другия.

Любовта е амнистия

Дори околните ни постоянно ни разстройват. Затова би трябвало да се научим да даваме амнистия. Това е развой, който изисква старания, изключително когато е нанесена мощна болежка. И би трябвало да вземете решение да преминете през този развой.

Правейки този избор, вие показвате обич към колегата си. Казвате, че той е заслужен за вашите старания да простите.

Вие избирате с кого да бъдете

Не са определени околните, а с които можете да изберете да споделите живота си. И вие сами избирате околните си другари, тъй като те са скъпи за вас.

Истински любящата връзка изисква старания. През целия си живот започваме някои връзки и ги оставяме да умрат, с цел да могат другите да процъфтяват. Понякога се разделяме с другари по този метод, позволявайки им просто да станат познати или се сбогуваме с тях вечно.

Може би не постоянно сме наясно, че вършим подобен избор, само че го вършим.

Любовта към момента има граници

Има избрани неща, които можем да приемем, а има и такива, които не можем, даже в случай че обичаме. И от един човек можете да приемете нещо, само че от различен същото нещо – не.

Можем да усещаме разнообразни типове обич към разнообразни хора и да слагаме граници въз основа на това.

С обичания си сътрудник споделяте всичко, доколкото е допустимо. Но въпреки всичко вие сами решавате какво да споделите и какво да позволите в тази обич.

Любовта остава жива даже по време на душевен разтърсвания

Животът съставлява разнообразни компликации. Губим близки. Ядосваме се за неуспехи в работата. Дори се ядосваме и на половинката си. Но въпреки всичко се обръщаме към обичания човек за поддръжка и възприятие за комфорт и сигурност.

Именно с него избираме да споделяме това, което е в сърцата ни.

Любовта търси положителното

Когато обичаш някого, се опитваш да видиш повече положително в него, даже това да е от време на време доста мъчно.

Любовта даже е способна да трансформира хората, нещо, което никой различен не може да направи.

Любовта е ангажимент

Може да са сватбени клетви, споделена банкова сметка, семейство, само че любовта, това са двама души, които заявяват, че са лоялни и правилни един на различен.

И това е избор: да поддържате и поддържате връзката, без значение от всичко.  

4 аргументи, които дефинират любовта като възприятие

Любовта е магнит

Понякога хората просто се усещат привлечени един от различен. Това може да е заради обстоятелството, че те са в още ранни  връзки, само че любовта не би трябвало да се бърка със пристрастеност. Понякога това се случва с хора, които имат връзка отдавна.

Любов е, когато изпитвате необяснима потребност и предпочитание да бъдете с този човек, освен в съкровен проект.

Любовта е необяснима

Понякога не можем да кажем сигурно за какво обичаме някого – просто го обичаме и това е. Съвсем инстинктивно чувство. Сякаш ръката на Бог ни е събрала.

Има хора, които се влюбват от пръв взор при от първата среща.

Любовта минава през стадии

Повечето хора обаче не се влюбват от пръв взор. Те минават през избрани стадии на любовта. Но в последна сметка човек не взема решение да се влюби, затова можем да кажем, че това е също възприятие.

Дори в случай че решите да прекарвате повече време с човек и да търсите положителното в него, това не подсигурява, че ще се влюбите.

Любовта се развива

Понякога другарството прераства в обич. Дори в сантиментална връзка възприятията към колегата ви могат да се трансформират с времето. И еволюцията на любовта не се случва по наше решение, а просто тъй като Бог по този начин е решил.

Така че любовта е по едно и също време възприятие и избор.

Защото единствено възприятието не е задоволително, с цел да се получи връзка. Както и единствено вземането на решения не е задоволително.

 Но когато почувствате същински любовта, тогава желаете да вземете верните решения.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР