Какво е интимността за вас? Всеки има своето разбиране за нея.

...
Какво е интимността за вас?
Всеки има своето разбиране за нея.
Коментари Харесай

Има 8 вида интимност във връзката

Какво е интимността за вас?
Всеки има своето схващане за нея. За някои това е гушкане пред тв приемника, сантиментални мигове, целувки, секс. Интимността е оттатък това. Тя е повече от изброеното. Има разнообразни типове фамилиарност и нито една не може да размени неналичието на друга в брака или любовната връзка. Вижте 8 от тях.

1. Интелектуална фамилиарност
Освен физическа и прочувствена фамилиарност, една връзка се нуждае от известна степен на интелектуална еднородност сред сътрудниците, с цел да процъфтява. Начините да бъдете интимни, без това да е физически, включват доста други типове фамилиарност. Това е тип фамилиарност, която е доста значима. Ако нямате общи ползи, единият обича да чете книги и е ученолюбив, а другият се вълнува единствено от това да се забавлява с приятели/приятелки, няма цели и т. н. то рано или късно това ще се усети. Една интелектуално интимна връзка е мястото, където двойките могат да се отдадат и да допринесат за живота на другия посредством своя интелектуален капацитет. Хората с сходни интелектуални качества са по-съвместими във връзките.

2. Емоционална непосредственост
Емоционалната фамилиарност в брака/връзката е, когато интимността на двойката се развива като мощно възприятие на непосредственост и обич един с различен. Когато сте прочувствено близки с обичания си човек, това значи, че сте уязвими. По този метод се дефинира степента, до която двойката може да се усеща сигурна, да има доверие в нея, а сътрудниците да поддържат връзка един с различен. Емоционалната непосредственост не участва във всяка връзка, от време на време от страна на единия сътрудник или двамата, когато не съумяват да се усетят и отворят един към различен. Но точно такива двойки постоянно не разпознават неналичието на прочувствена фамилиарност в живота си, до момента в който не стане прекомерно късно и не настъпи разлъка. Може да бъдете прочувствено близки по доста способи – в занимания, да сте благи, уважителни, любящи и състрадателни един към различен и т. н.

3. Сексуално изложение
Има ли разлика сред секс и фамилиарност? Определението за фамилиарност в една връзка е друго за всяка двойка. Въпреки това е доста значимо сътрудниците да могат да показват себе си полово един пред различен.

4. Разбиране на себе си и колегата
Разбирането също е форма на фамилиарност, без която една хармонична връзка не може. Когато човек разбере себе си, той знае кой е и какво желае. В същото време се старае да опознае и половинката си. Когато това се случи, построяването на фамилиарност основава пространство за прочувствена връзка.

5. Взаимно почитание
Уважението един към различен демонстрира фамилиарност в доста зряла форма. Взаимното почитание просто разрешава на всеки човек да сътвори пространство за разграничение и е образец за вашата обич в деяние. Това значи, че всеки има свои занимания, време за себе си, персонално пространство и това е окей.

6. Комуникация
Можем да поддържаме връзка същински единствено с някого, с който сме близки, а връзката демонстрира друго равнище на фамилиарност. Комуникацията генерира накърнимост, доверие и неприкритост. Без нея една връзка не може да се развие.

7. Уязвимост
Това е тип фамилиарност, която както всички изброени до момента, не би могла да ни се случи с всеки сътрудник, само че е по този начин значима за взаимоотношенията ни. Уязвимостта разрешава откровеност и почтеност посред ни с обичания човек. Тя е доверие. Доверяваме се и знаем, че другият няма да употребява тази накърнимост против нас.

8. Доверие
Какво е една връзка без доверие? Нищо! Доверието е значим аспект от насърчаването на интимността. Позволява на двойките да имат убеденост, че сътрудникът им е предан, почтен и предан на взаимоотношенията.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР