Какво е да живееш без вода не ден, два, не

...
Какво е да живееш без вода не ден, два, не
Коментари Харесай

„Вероятно и детето ми ще свикне“: Животът на воден режим в Омуртаг

Какво е да живееш без вода не ден, два, не даже и седмица, а с години? Могат да ни кажат хората от Омуртаг, за които безводието в действителност е ежедневие.

„ Трудно се отглежда малко детенце без вода. То има ежедневни потребности, които би трябвало да се съблюдават. Вода има един път на три дни вечер за към 2-3 часа “, изясни Светослава.

Снимка: bTV

„ Успявам да пусна пералня, да изпълня запасите с вода и да изкъпя щерка ми Никол “, добави майката.

Снимка: bTV

Бащата Йордан сподели, че водата за пиянство се купува от магазина, а за останалите потребности – от градските чешми.

Снимка: bTV

„ Имаме група във Вайбър и там се осведомяваме по кое време ще има вода. Пълним тубите, когато има вода. От тубите си сипвам вода в канчето, с цел да мия чиниите. Най-вероятно и детето ми ще свикне с това “, уточни Светослава, а настояването ѝ е просто:

След като има вода, дано да се пусне . Преди години имаше режим, само че тогава нямаше вода, а в този момент вода има, само че не се пуска. Искаме, щом водата е тук, да се пусне по чешмите “.

Изсъхнало растение и празни туби от вода са знаците на митинга

Вода е обезпечена от станция „ Ястребино “, само че тя не може да доближи до водоснабдителната мрежа. От институциите показват, че са се заели с решаването на казуса. Местната власт помоли за още самообладание, само че жителите на Омуртаг са безапелационни, че в случай че безводието продължи, още веднъж ще блокират пътя София-Варна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР