Какви ще са приоритетите на правителството в социалната сфера, чрез

...
Какви ще са приоритетите на правителството в социалната сфера, чрез
Коментари Харесай

Георги Гьоков към премиера Денков: Защо нарушихте закона като не определихте размера на минималната работна заплата за 2024 г.?

Какви ще са целите на държавното управление в обществената сфера, посредством които ще подкрепяте българите и българския бизнес във време на инфлация и трайно растящи цени на силата и на храните, на стоките от първа нужда?
Този въпрос към министър-председателя Денков зададе националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков по време на блиц контрола в Народното събрание.
„ Ако би трябвало да обрисуваме малко обстановката в страната през последните месеци, ще би трябвало да я определим като разпад на обществените и публични структури. Правителството се занимава с пренасяне на монументи (нещо, с което не са съгласни най-малко 60% от хората), с смяна на националния ни празник (нещо, с което не са съгласни 75% от хората), със залъгващи правосъдни промени. Т.е. се  занимава по-скоро със личното си битие, a целите на обществото са доста по-различни “, разяснява Гьоков.
По неговите думи, вследствие на водената от държавното управление антисоциална политика, българите са мощно затруднени от покачващите се цени на силата и на храните, инфлацията остава доста по-висока от междинната за Европейски Съюз и още веднъж потегля нагоре, а неравенствата се изострят и задълбочават.
„ Факт е, че за разлика от другите европейски страни, в България няма нито една мярка, която да пази българите от инфлацията и повишаващите се цени на стоките от първа нужда “, уточни социалистът.
„ Защо, господин министър ръководител, допуснахте нарушение член 244 от Кодекса на труда, където императивно е записано задължението на държавното управление в период до 1 септември да дефинира минималната работна заплата за страната в размер на 50% от междинната брутна работна заплата за интервал от 12 месеца, който включва последните две тримесечия на миналата година и първите две тримесечия на настоящата година? “, попита още Георги Гьоков.
„ Имахте два месеца да приемете това решение, а не едвам през вчерашния ден да го качите на уеб страницата за публично разискване. Това не е дребно заяждане, а неспазване на българското законодателство “, безапелационен бе той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР