Какви са перспективите пред България за въвеждане на еврото? Кога

...
Какви са перспективите пред България за въвеждане на еврото? Кога
Коментари Харесай

Пловдив става домакин на втори икономически форум

Какви са вероятностите пред България за въвеждане на еврото? Кога ще влезем в чакалнята на еврозоната и вероятно да се присъединим към Шенген. Това са част от тематиките, които ще се дискутират в границите на Втори стопански конгрес. Той ще се организира на 26 и 27 юни в Пловдив. В града на тепетата ще се съберат авторитетни български и интернационалните политически, корпоративни и интелектуални водачи.

Форумът ще даде опция за идентифициране и оценка на основните провокации на растежа, за поучаване от политическия опит в други страни, за поддръжка на приемането на корпоративни обществени иновационни практики в частния бранш и за установяване на хода на политическите дейности за по-конкурентоспособни и приобщаващи стопански системи в България и Югоизточна Европа.

България към този момент дава отговор на номиналните критерии за приемане на единната валута, само че някои от банките хвърлят сянка върху вероятностите за евро. Ако страната ви обърне внимание на осъществяването на политиките за равнене на приходите, може да влезете в чакалнята на еврозоната през третото тримесечие на 2019 година. Това съобщи при започване на годината Валдис Домбровскис - заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ по въпросите на еврото и обществения разговор.

Според Домбровскис страната ни има мощен стопански напредък, доста мощно фискално осъществяване и съответствие сред дълг и Брутният вътрешен продукт от 30 %, което е едно от най-ниските равнища в Европейски Съюз. Той акцентира, че би трябвало да обърнем внимание на общественото измерение и най-много на осъществяването на политиките за тъждество на приходите, както и на стратегиите за придобиване на умения и достъп до пазара на труда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР