Какви изкуствени коледни елхи предпочитат за празниците в България и

...
Какви изкуствени коледни елхи предпочитат за празниците в България и
Коментари Харесай

Има ли мода при елхите?

Какви изкуствени коледни елхи избират за празниците в България и в други европейски страни? Дали зелените остават любимци или навлизат и нови цветове? Отговорите потърси екип на Българска национална телевизия в единствената фабрика за коледни елхи у нас - тази в град Раковски.

Раковски, Разград

Изкуствена елха или живо дръвче за Коледа? Предпочитанията са разнообразни.
Петър Атанасов: Насочили сме се към изкуствената, тъй като може да бъде употребена неведнъж. Защото по този метод можем да съхраним няколко дръвчета да останат в горите, които в последно време изчезват.
Много хора през последните години залагат на изкуствените коледни дръвчета.
Йонко Земярски, шеф на фабрика за изкуствени елхи: Първият аршин, по който се избира елха, е да бъде действително клончето, да бъде по-близко до естествения тип на дървото.
В множеството европейски страни, а в последно време и в България се търсят и „ заснежените " елхи. За да се реализира този резултат, " снегът " съхне в специфични индустриални пространства.
Йонко Земярски: Това са разнообразни прахове, които със специфична заварка се хващат за клончетата и е много трудоемко.
Най-предпочитани по целия свят са 3D-елхите. Tе по нищо не се разграничават от същинските. В някои европейски страни слагат изкуствените елхи пред къщите си.
Йонко Земярски: В Хърватия и в Словения имат такава традиция пред домовете се поставя дърво, което се украсява какъвто е венеца или вътрешната декорация на дома.
Според изследванията, фамилиите сменят своята коледна елха най-често на 5 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР