Каква ще бъде бъдещата история на оркестъраСтруктурите на ЧВК Вагнер

...
Каква ще бъде бъдещата история на оркестъраСтруктурите на ЧВК Вагнер
Коментари Харесай

Какво ще се случи с ЧВК Вагнер? Четири сценария, ако се потвърди смъртта на Пригожин

Каква ще бъде бъдещата история на " оркестъра "

Структурите на ЧВК " Вагнер " през днешния ден са необятно разпръснати по света. Някои хора са в Африка ( самият Евгений Пригожин приказва за това в едно от последните си видео съобщения), други са в Беларус (както се договориха с Александър Лукашенко ), трети са в Русия. Всички извършват дилемите си. Но е явно, че при положение на смяна в управлението може да се промени както структурата на организацията, по този начин и предоставените й задания.

Събрахме няколко разновидността за това по какъв начин ще се развие по-нататък историята на " оркестъра ".

1. ЩЕ съдебна експертиза ПРИСЪЕДИНИ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА

След юнския въоръжен протест беше направено предложение ЧВК Вагнер като цялостна конструкция да влезе като поделение в структурата на Министерството на защитата. След това Пригожин отхвърли и отпътува за Беларус. Повечето от командирите са с него. Но, съгласно някои известия, не всички. Някои от бойците въпреки всичко се съгласиха да подпишат контракт с съветското военно ведомство.

Нямаше отговор на това предложение. И подобен подготвен и проведен екип Министерството на защитата сигурно би се радвало да види и да употребява опита му при решение на проблемите на една специфична интервенция. Така че е допустимо скоро да забележим " вагнеровци " на челните позиции. Може би даже като обособена единица в структурата на армията. Може би даже със специфичен статут.

2. ЩЕ ОСТАНЕ В БЕЛАРУС

След въоръжения протест на 24 юни " Вагнер ", дружно с Евгений Пригожин, отпътува за Беларус - това беше самодейност на президента на републиката Александър Лукашенко. Тогава беше казано, че бойците и командирите на ЧВК ще бъдат инструктори за беларуската войска. Всъщност по този начин и стана.

„ Мисля, че част от тях ще продължат да извършват отговорностите, които са поели към беларуската страна във връзка с образование, предаване на опит “, сподели политологът, старши теоретичен помощник в Института по философия на Академията на науките на Беларус Алексей Дзермант в изявление с KP.

И най-вероятно Лукашенко ще се опита да направи всичко, с цел да задържи „ музикантите “ вкъщи, изключително откакто един доста „ нервозен комшия “, Полша, е безусловно зад оградата.

- Откакто ЧВК Вагнер се реалокира в Беларус, полските медии пишат всеки ден за ЧВК Вагнер. Те в действителност се опасяват от него. И какъв брой изказвания от управляващите на Съединени американски щати и Франция, че ЧВК Вагнер е голяма опасност, - изясни Сергей Марков, шеф на Института за политически проучвания.

3. ЩЕ ОТИДЕ В АФРИКА

Вагнер от дълго време извършва сполучливо задания на черния континент, където пази ползите на Русия и... на самите африкански страни. Включително Нигер, където неотдавна беше осъществен боен прелом и новото държавно управление е главната цел на Запада като цяло и в частност на Франция, която мечтае да възвърне въздействието си в страната.

„ Французите интензивно се пробват да предизвикат война против Нигер “, изяснява Владимир Шаповалов, политолог и заместник-директор на Института по история и политика на Московския държавен педагогичен университет, по радио „ Комсомолская истина “. - Трябва да се има поради, че ЧВК " Вагнер " е значим детайл от системата за въздържане на френската колониална агресия в Африка.

„ Нигер е една от най-бедните страни в света, по какъв начин ще поеме разноските за наемниците? “ - ще попита любознателният четец. „ Там има уран и доста повече “, ще отговорим ние.

4. ЩЕ съдебна експертиза РАЗПАДНЕ ИЛИ РАЗБИЕ НА САМОСТОЯТЕЛНИ ОТРЯДИ

Бойците и командирите са хора горди, а от време на време и комерсиални и самонадеяни. Следователно може да има хора, които желаят да не „ работят за чичо “, а да открият лични ЧВК и да вземат решение проблеми независимо. Това се случва, откакто човек е отпил популярност в избрани борби, извършил е повече от една сложна задача.

Така че няма гаранция, че няма да забележим пет или 10 нови компании, в резюмето на които ще има ред: " някогашна ЧВК Вагнер ".

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР