Каква оценка пишат за грижата на държавата за децата през

...
Каква оценка пишат за грижата на държавата за децата през
Коментари Харесай

Бележник 2022: Каква е оценката за грижата на държавата към децата |

Каква оценка пишат за грижата на страната за децата през 2022 година от Национална мрежа за децата?

Представянето на годишния отчет „ Бележник 2022: Какъв е междинният триумф на страната в грижата за децата? " може да гледате онлайн от от 10.30 до 12.00 ч тук:



„ Бележник “ е единственият по рода си самостоятелен отчет, който прави оценка напредъка на държавните политики за деца посредством разбор, учреден на обстоятелства и данни, в 9 области: Участие на децата, Благосъстояние на децата, Семейна среда и различни грижи, Закрила от всички форми на принуждение, Правосъдие за деца, Ранно детско развиване, Детско здраве, Образование, Спорт, Култура и свободно време. Той включва и съответни рекомендации за бъдещата работа на страната и институциите.

Автори на Бележник 2022 са 30 специалисти от гражданските организации и 7 външни оценители. Чрез извършените анкети във образуването на оценките и рекомендациите се включиха и 160 деца, младежи, родители и експерти, както и децата-„ рапортьори ” от Националния Юрочайлд конгрес.

Акцент в Бележник 2022 е тематиката за ръководство в рецесия и по какъв начин се отразиха пандемията от КОВИД-19, политическата рецесия през 2021 година, социално-икономическата обстановка и войната в Украйна върху системата за обществена протекция в България. Специално внимание е отделено и на Европейската детска гаранция като инструмент на Европейската комисия за премахване на поколенческата беднотия и повишение на благосъстоянието на децата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР