Каква е тази странна “вена по щурвала на Tesla? Гънката,

...
Каква е тази странна “вена по щурвала на Tesla? Гънката,
Коментари Харесай

Какво представлява „червеят на Тесла“

Каква е тази странна “вена ” по щурвала на Tesla? Гънката, известна като „ червей на Тесла “, не е проблем с качеството на направа.

Tesla си има своите проблеми с контрола на качеството, само че най-новото недоволство, отправено към компанията в тази област, в действителност няма общо с пословичните асиметрични луфтове на екстериорните панели, белещата се багра, недобре поставените уплътнения и тн.

Неотдавнашна тематика в Reddit извади нескрито „ дефекта “, като мнозина започнаха да се чудят какъв е той. Известен измежду Teslarati-те като „ червея на Tesla “, има странна, ясно изразена дипла на централния панел на кормилото, която можете да намерите в Tesla Model X, Model S, Model 3 или Model Y.

Няма значение дали вашата Tesla е преди малко излязла от завода, или кормилото ѝ е бил заменен, наподобява, че всички го имат. Но дали червеят на Tesla в действителност е недостатък в контрола на качеството? И какво тъкмо съставлява той?

Какво съставлява червеят на Tesla?

Ако притежавате Tesla, погледнете централната поставка на кормилото. Между буквите L и A на щампованото лого на Tesla евентуално ще видите полукръгла чертичка или вълничка, която по-късно се изправя над и под буквата S. Това е Tesla Worm.

Собственикът, който извади нескрито тази специфичност, беше засегнат, че Tesla е отказала да размени щурвала (отрязания волан), като автомобилният производител се базира на това, че всеки щурвал ги има. И това е правилно.

Това е по този начин, тъй като червеят на Tesla в действителност е разцепването в твърдия корпус на капака на въздушната възглавница. Въздушната възглавница се обитава в този блок, само че той би трябвало да има твърда външна обвивка по няколко аргументи, като да вземем за пример отбрана на самата въздушна възглавница.

Когато въздушната възглавница се задейства, тази обвивка се разцепва, което разрешава на меката въздушна възглавница да се задейства и да отбрани лицето ви.

В други коли бихме натиснали панела на въздушната възглавница, с цел да задействаме клаксона и макар че казусът не е подобен при щурвала на Tesla, която има бутон за задействане на „ бибитката “, доставчикът на въздушни възглавници на автомобилния производител – TRW Steering Wheel Systems, дъщерно сдружение на ZF – евентуално има типов образец, с цел да улесни производството.

Стандартният волан, който се разпродаде за рекордно малко време като алтернатива за подмяна на щурвала, има друг корпус на въздушната възглавница и наподобява, че червеят на Tesla не е толкоз публикуван при него.

Въпреки че сходни гънки към този момент не са толкоз публикувани, не е необичайност да ги видите и при други марки. Особено постоянно се срещат при по-стари коли, в които технологията на въздушните възглавници е била към момента недобре създадена, а притежатели на по-стари Porsche 911 настояват, че са много постоянно срещани, след няколко години на слънце, които карат материала на капака на въздушната възглавница да омекне, разкривайки гънката.

Така че, макар че може да е противен за някои, червеят на Tesla надали е индустриален недостатък, проблем с качеството или терзание. И сигурно не е толкоз недодялан, колкото може да наподобява.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР