Кактусите и сукулентите стават все по-популярни в България, но първенци

...
Кактусите и сукулентите стават все по-популярни в България, но първенци
Коментари Харесай

Царството на кактусите в Марково отваря врати за всички градинари

Кактусите и сукулентите стават все по-популярни в България, само че първенци по интерес и внимание си остават тропическите растения - бегонии, каладиуми, разнообразни типове палми, цитрусови и така нататък

Какво да прави един фен на тропически цветя, когато желае да добави няколко сукуленти в своята сбирка? Как да ги комбинира, в какви условия да ги отглежда, дружно или в разнообразни саксии? Има много въпроси, на които няма безапелационен отговор, за жалост. Но има наложителни рекомендации, които ние от ще споделим с всички вас по време на идващите ‘Дни на Отворените Врати’ в нашата оранжерия в с. Марково.

На 12-ти и 13-ти февруари каним на посетители както фенове на кактуси и сукуленти, по този начин и на тропически растения, с цел да се запознаете с цветни композиции, в които бихте могли да комбинирате нещо ново, ексцентрично и атрактивно.

От нашия дълготраен опит в оранжериите ни можем да кажем, че бегониите и албуките могат да бъдат дружно в една саксия, тъй като имат сходен интервал на отмора през зимата и в края на февруари започват по едно и също време с по-активен напредък. Някои еуфорбии също могат да живеят другарски с бегониите и пеперомиите, тъй като режимът на поливане за тях е сходен и интервалът на отмора съответствува.

Най-бодливите и космати кактуси, а по този начин също и тези с пух, живеещи високо в планините, би трябвало да живеят в независими саксии на най-осветеното място в помещението, тъй като в природата виреят на непосредствено слънце и не им би трябвало толкоз доста вода, с цел да не се издължават. Еднократно леко поливане един път седмично през март-април ще е задоволително за тях, а през зимата могат да стоят без поливане до 4-5 месеца. При преполиване те се издължават и стават като тънки свещи. За да не се получи по този начин, е по-добре да стоят без поливане.

Литопсите доста елементарно се “кооперират” в един съд с други сукуленти и кактуси, както и с бегонии, аеониуми и пеперомии. Също могат да порастват с луковични растения - последните имат ресурс на влага вътре в луковицата си и могат да устоят лека липса на вода.

Ако желаете да знаете повече за комбинирането на тези растения, за основаването на общи композиции в огромни саксии, за развъждането, поливането, опрашването и други грижи, заповядайте на посетители на 12-ти и 13-ти февруари, тази събота и неделя, когато ще създадем и специфичен мастерклас за вас, на всеки кръговиден час в интервала от 9:30 до 17:30 ч.

“Дните на Отворените врати” е най-очакваното от нас събитие всеки месец. Освен че посрещаме сътрудници и фенове на сукулентни растения, постоянно са добре пристигнали всички искащи да прегледат и прекарат няколко часа измежду екзотиката и разнообразието на нашите растения. За нас това е време на обмяна на опит и информация, нови другарства и основаване на дългогодишни партньорства.

Може да откриете нашите оранжерии КАКТУС ОНЛАЙН в с. Марково, на 5 км от гр. Пловдив, ул. “Цар Иван Асен II” №65. Дори “‘бонусите” си заслужават визитата ви при нас - чистият въздух на “Родопската яка” и чаша ароматно кафе в компанията на нашите специалисти- консултанти ще ви накарат да ни посещавате неведнъж, избирайки нашия оазис на мира и хубост.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР