Както всяка година, около приемането на бюджета се появяват много

...
Както всяка година, около приемането на бюджета се появяват много
Коментари Харесай

Денков на НСТС за бюджета: Експертните решения са единственият начин да се преборим с популизма

Както всяка година, към приемането на бюджета се появяват доста страсти, които постоянно замъгляват числата, данните и по този метод търсенето на най-адекватните решения. Това сподели министър председателят Николай Денков при започване на днешното изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, предаде Novini.bg.

 

Искам да прикани всички вас, които имате голям опит в тази активност, да се съсредоточим върху това каква е същинската картина, какво демонстрират числата, какво е постижимо в идващите няколко месеца, тъй като сме наясно, че сме в изключителна обстановка на приемането на бюджет, който евентуално ще стартира да работи от 1 август, и с ясното схващане, че ще имаме време да заложим по-дългосрочни политики по-скоро с бюджета от 2024 година, обърна се Денков към участниците в съвещанието на НСТС.

 

Нямам никакво подозрение, че всеки от вас се пробва да направи най-хубавото за съответните общности, които съставлява, само че също по този начин всички си даваме ясна сметка, че един бюджет има лимитирани благоприятни условия както във връзка с приходите, по този начин и на разноските, по тази причина молбата ми е всеки, който влиза в тази полемика, да регистрира деликатно и ползите на другите общности, добави министър-председателят.

 

В последните дни започнаха да се появяват изявления, в това число и от политици от високо равнище, които просто не дават отговор на истината. Затова молбата ми е всички дружно да търсим експертните данни, експертните решения и верните дълготрайни политики, тъй като това е единственият метод да се преборим с популизма, който ще бъде в обилие както по медиите, по този начин и в Народното събрание, сподели още Николай Денков.

  

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР