Както вече знаем, икономическата криза няма да има траен край,

...
Както вече знаем, икономическата криза няма да има траен край,
Коментари Харесай

Чака ни безкрайна икономическа криза, ако не решим здравната

Както към този момент знаем, икономическата рецесия няма да има дълготраен край, в случай че не успеем първо да овладеем трайно здравната рецесия. Това значи, че политиката във връзка с пандемиите е икономическа политика - събитие, което е от голямо значение за работата на МВФ. Начинът, по който се организира тази политика също е от голяма важност за икономическото възобновяване и най-много за попречване на рисковото разминаване в икономическото богатство, за което упорито предизвестяваме.
Това разминаване ще продължи да се задълбочава, защото разликата сред богатите страни с достъп до ваксини и бедните страни, които нямат подобен достъп, ще забави излизането от рецесията за всички.
 Според Кристалина Георгиева: Заради ковид бедните няма да оказват помощ да спрем климатичните промени и ще останат небогати Според Кристалина Георгиева: Заради ковид бедните няма да оказват помощ да спрем климатичните промени и ще останат небогати
" Суровата действителност е, че по-бедните народи са изложени на риск да пропуснат историческата промяна към нова световна стопанска система, изг...
Това съобщи шефът на МВФ Кристалина Георгиева по време на срещата на върха за световното опазване на здравето, проведена от Европейската комисия и Италия като ръководител на Г-20, предава Българска телеграфна агенция.
Служителите на МВФ разгласиха своя принос към продължаващите старания, които поставят редица други страни за превъзмогване на дефицита на ваксини, недостатъци в диагностичната активност и неналичието на лечебни средства, с които се сблъскват доста разрастващи се страни, и в поддръжка на напъните за преодоляване на пандемията на всички места по света в интерес на всички. Предложението се основава на работата на СЗО, Световната банка, Gavi и Африканския съюз. То има три съществени детайла, а разноските за реализацията му се правят оценка на 50 милиарда $.
Първо, имунизиране на най-малко 40 % от популацията във всички страни до края на 2021 година и на най-малко 60 % до първата половина на 2022 година За да реализираме тези цели ще ни бъдат нужни спомагателни, предплатено предоставени безплатни средства за самодейността COVAX, даряване на остатъците от ваксини и обезпечаване на свободни трансгранични потоци от първични материали и подготвени ваксини.
Второ, обезпечаване против опасности, свързани с утежняване на обстановката, като да вземем за пример нови разновидности на вируса, които може да наложат реваксинация с бустерни дози. Това значи вложение в спомагателен потенциал за произвеждане на 1 милиард дози ваксини, диверсифициране на производството, разширение на обсега на геномното наблюдаване и наблюдението на веригата за доставки, както и правене на проекти за деяние при изключителни обстановки за справяне с разновидности на вируса или разтърсвания в доставките.
Трето, ръководство на междинния интервал на лимитирани доставки на ваксини благодарение на всеобщи проби и следене на контактите и предприемане на лечебни и здравни ограничения, при редом ускорение на подготовката за доставка и слагане на ваксини и използване на утвърдени тактики за удължение на интервала сред двете дози.
 Бедните страни няма да изтърпят последствията от коронакризата, счита Кристалина Георгиева Бедните страни няма да изтърпят последствията от коронакризата, счита Кристалина Георгиева
Международният валутен фонд (МВФ) предизвестява за рисковите неравенства сред страните, подбудени от пандемията и даже вътре в самите т...
Считаме, че от упоменатите 50 милиарда $, безвъзмездното финансиране следва да бъде в размер на най-малко 35 милиарда $. Правителствата на страните от Г-20 към този момент дефинираха като значимо превъзмогването на дефицита на средства в размер на 22 милиарда $, открит от акселератора ACT. Тази сума би трябвало да бъде допълнена с още 13 милиарда $ под формата на безплатни средства.
Останалата част от общия финансов проект от почти 15 милиарда $ може да бъде обезпечена от националните държавни управления благодарение на финансиране при преференциални условия за битка с COVID-19, обезпечено най-вече по линия на към този момент основани от многостранните банки за развиване механизми.
Важно е също по този начин да се означи, че предлагането изисква освен задължения, само че и авансово финансиране, предварителни дарения на ваксини и предварителни рискови вложения с защитна цел. От значително значение е цялото належащо финансиране да бъде обезпечено допустимо най-скоро.
Разходите за осъществяване на проекта са извънредно по-малки от големите изгоди от него. Както сме подчертавали нееднократно, по-бързото преустановяване на пандемията освен избавя човешки животи, само че може да влее в международната стопанска система еквивалента на 9 трилиона $ до 2025 година с помощта на по-бързото обновяване на икономическата активност. А развитите стопански системи, чиито принос към това начинание ще бъде максимален, евентуално ще получат най-високата възвръщаемост на обществени вложения в актуалната история, равняваща се на 40 % от покачването на Брутният вътрешен продукт и спомагателни данъчни доходи в размер на почти 1 трилион $.
Изходът от тази невиждана здравна и икономическа рецесия са решителните и съгласувани дейности. С поддръжката на нашите членове ние работим с цел да дадем своя значителен принос за излизане от рецесията посредством увеличение на международните запаси със специфични права на тираж в размер на 650 милиарда $ - събитие от особена значимост за страните, изправени пред най-тежките провокации. Паралелно с това усилваме и отпущането на заеми там, където това е належащо, и работим за устойчивостта на дълга. Можете да разчитате, че ще създадем всичко, което зависи от нас, увери тя.
 Кристалина Георгиева ще предложи да се отделят 650 милиарда $ за връщане на нормалността Кристалина Георгиева ще предложи да се отделят 650 милиарда $ за връщане на нормалността
Изпълнителният шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи, че поддържа полемиките по отношение на вероятно ново...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР