Както вече свикнахме, медиите се плъзгат по повърхността на скандала

...
Както вече свикнахме, медиите се плъзгат по повърхността на скандала
Коментари Харесай

Пеевски иска да превземе и БНТ чрез Кошлуков

Както към този момент свикнахме, медиите се плъзгат по повърхността на абсурда с Бетина Жотева и не задават най-очевидните въпроси. Защо ръководещите по този начин настойчиво заобикалят да осъдят държанието на самозабравилата се Бетина? Защо новият президент да не дефинира своите представители в Съвет за електронни медии? Защо Кошлуков реши да се кандидатира за началник на Българска национална телевизия? Защо бе продължен периода за осъществяване на състезанието за Българска национална телевизия и това съответства с отсъствието на Кошлуков от страната? Кого съставлява неговата спорна персона? Кой стои зад него?

Има един елементарен отговор на всички тези въпроси - посредством Кошлуков Пеевски уголемява своята медийна империя и с публичната телевизия Българска национална телевизия, като в същото време се домогва и до частните национални малките екрани. Тези публицисти, които зададоха въпроса „ Кой " към този момент служат на модела „ Кой ".

За да се разбере по какъв начин студентският водач от зората на прехода Емил Кошлуков стигна до падението да бъде пионка на ненавиждания Пеевски, би трябвало да се напомнят някои двойствени обстоятелства от живота му.
Емил приключва междинното си обучение в британската гимназия в Пловдив. Той е признат в недостъпната гимназия за „ простосмъртните " деца, без значение, че татко му е съден от Народния съд, тъй като е взел участие в залавянето на партизанина Грозев.

Като боец през 1985 година о наказан на 6 години отнемане от независимост за предизвикателство на протест. В пандиза той лежи дружно с Ахмед Доган, което ги свързва с трайно и прикривано другарство за цялостен живот. В края на 1988 година е освободен предварително. По-късно мнозина си обясняваха с престоя в пандиза влечението на Емил към микс-клубовете като „ Спартакус " в компанията на Камен Воденичаров и други „ меки китки ".

През 1989 година е признат за постоянен студент в Софийския университет, компетентност британска лингвистика. На 14.11.1989 година по негова самодейност е основано самостоятелното студентско сдружение. На 14 декември 1989 година управлява студентите при обсадата на националното заседание. Когато ситуацията стартира да вещае проливане на кръв, двамата с Желю Желев приканват „ подскачащите " да се разотидат.

При пожара на Партийния дом /26 август 1990 г./ е упрекнат, че е взел участие в подпалването. Отнет му е интернационалния паспорт. Забранено му е да напуща страната. Преминава незаконно границата и след два дни се озовава в Съединени американски щати, където приключва политология. След завръщането си в България оглавява благотворителна организация, обвързвана с Международната ортодоксална банка. Попечител на самодейността е военачалник Любен Гоцев. Много бързо самарянската активност се пренасочва към политиката.

През 2001 година става народен представител от Национална движение „Симеон Втори". Учредява партия „ Новото време ". На път са да съборят държавното управление на царя, само че в последния миг се намесва дискретно Доган и рецесията се анулира, а Мирослав Севлиевски става министър за три месеца, които се оказват задоволителни „ да се оправи ". Това се оказва сериозният миг, когато Емил схваща, че политическите случки не му оказват помощ да се оправи и той.

Тогава избира малкия екран. Започва с предаването „ Таралеж " в Евроком. По-късно заема значими постове в ТВ 7 и като водещ, и като продуцент. Става част от кръга на Цветан Василев и Пеевски през интервала, когато двамата „ работят дружно ". Близък е и до основния „ котарак " Александър Сталийски, с който разделят неразбираема благосъстоятелност в „ Ноу фрейм медия ". Когато тандемът Василев-Пеевски се разпада, Кошлуков се ориентира към Канал 3, където се разпорежда майката на Пеевски.

По време на акцията за последните парламентарни избори Кошлуков изоставя демократичните си позиции и интензивно пропагандира за идеята на Бойко Борисов. Тази му активност явно е базата, с цел да одобри ГЕРБ кандидатурата му за началник на Българска национална телевизия, препоръчана от Пеевски.

Такава е в резюме историята на студентския водач, стигнал до „ върха " на своята бизнес кариера. И тогава стожерът на демокрацията Българска национална телевизия ще стане част от модела „ Кой ". Ще го допуснем ли?

Източник: Стамен Пейчев
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР