Както вече стана известно, Пловдив зае четвърто място в класацията

...
Както вече стана известно, Пловдив зае четвърто място в класацията
Коментари Харесай

Пловдив спечели 4-то място в генерална европейска класация

Както към този момент стана известно, Пловдив зае четвърто място в класацията за „. Градът под тепетата премери сили с 19 международно известни дестинации в 13-то издание на влиятелната ранглиста European Best Destinations. Пловдив бе единственият български град, който взе участие в конкуренцията и бе подложен в конкуренция с Лондон, Рим, Виена Истанбул, Атина, Прага и други Първото място бе извоювано от Любляна в Словения. С второ място е отличена Марбея в Испания, следвана от Амиен във Франция.

От тези 20 дестинации „ Най-добра европейска дестинация 2022 “ във всички свои връзки, медийни изяви, уеб страница, реклама. Те също по този начин могат да споделят тази купа и публично лого със своите сътрудници, локални хотели, заведения за хранене и магазини . Пловдив е и най-избираната българска дестинация от старта на този конкурс през 2009 година

Пловдив е определен на 4 място с 51 024 гласа . Общо акцията е събрала 528 069 гласувания от 182 страни и повече от 100 000 споделяния. 56 % от всички гласове са пристигнали от Европа, а останалите 44% - от страни отвън Европа.

Тази неделя, списанието Forbes USA ще разгласи пред  повече от 90 милиона пътешественици с висока покупателна дарба новината, че Пловдив е класиран на Първо място като най-хубава културни дестинация в Европа. Заедно с това ще бъде публикувана и новината, че градът попада измежду 5-те най-гласувани европейски дестинации, заради което му се дава право да носи и купата " European Best Destinations 2022 “.  

" Знаете ли, че Пловдив, като се изключи че е една от най-хубавите европейски дестинации за 2022 година, e най-старият жив град в Европа и един от най-древните в света? Като главен културен център на България, Пловдив справедливо завоюва купата Европейска столица на културата 2019. Градът е дом на впечатляващи монументи на античността – спектакъл от 1-ви век, Римският стадион от 2-ри век, Античния конгрес, прелестни мостри на римското мозаечно завещание, експонирани в Епископската базилика на Филипопол (4-6 век) и в Малката раннохристиянска базилика (4-6 век).


Старият град на Пловдив, най-красивото украшение на града, е културен феномен, който очарова с впечатляващите и богато украсени възрожденски къщи. Благодарение на икономическия и културен подтик, подсилен от кмета на Пловдив господин Здравко Димитров, само че също и от заместник-кмета по просвета и туризъм господин Пламен Панов и дирекция „ Туризъм “ на Община Пловдив, този град също е преди всичко и всред най-хубавите културни дестинации в Европа за 2022. Пловдив е и най-гласуваната българска дестинация от началото на това състезание през 2009 година Това е градът, в който хилядолетната история, просвета и завещание са в естетика. Древен и безконечен, артистичен и съвременен, вселенски и сантиментален, този град е толкоз вълнуващ и цялостен с живот. ", написа в уеб страницата на състезанието.   

На същия уебсайт EuropeanBestDestinations.com, който е водещ уеб страница за туризъм в Европа, в обособените категории Пловдив е почетен и с купата за „.  

О фициално информацията за влиятелното четвърто място бе получена тази заран с писмо от Максимилиен Лежен, Главен изпълнителен шеф на  European Best Destinations, изпратено до Кмета на Пловдив Здравко Димитров и заместник-кмета Пламен Панов.   

Ето цялостния текст на писмото:  

УВАЖАЕМИ Г-Н КМЕТ,

УВАЖАЕМИ Г-Н ЗАМЕСТНИК-КМЕТ 

В продължение на 21 дни повече от половин милион пътешественици гласоподаваха за обичаните си дестинации в Европа.

Сред всички 400 дестинации в Европейския съюз, 20 бяха посочени като най-хубавите в Европа през 2022 година

От тези 20 единствено 5-те, получили най-вече гласове могат да употребяват купата „ Най-добра европейска дестинация 2022 “ във всички свои връзки, медийни изяви, уеб страница, реклама. Те също по този начин могат да споделят тази купа и публично лого със своите сътрудници, локални хотели, заведения за хранене и магазини.

По пътя към 10-те топ дестинации, конкуренцията в никакъв случай не е била толкоз яростна.  Истанбул се разсъни с държавна поддръжка от страна на Турския народен ръб по туризъм, само че даже и при такава голяма поддръжка, през тази година Пловдив е по-добре класиран от Истанбул и може да носи купата „ European Best Destinations 2022 “ с помощта на класирането си измежду ТОП 5 най-желани за туризъм дестинации!

Пловдив е и най-избираната българска дестинация от старта на този конкурс през 2009 година

Също по този начин, Пловдив е почетен и с купата за Най-добра културна дестинация в Европа 2022 (1-во място), с помощта на голямата свършена работа на Община Пловдив за разпространение и поддръжка на културата.

Тази неделя, списанието Forbes USA ще разгласи пред  повече от 90 милиона пътешественици с висока покупателна дарба новината, че Пловдив е класиран на Първо място като най-хубава културни дестинация в Европа. Заедно с това ще бъде публикувана и новината, че градът попада измежду 5-те най-гласувани европейски дестинации, заради което му се дава право да носи и купата " European Best Destinations 2022 “.

За нас е чест, че в международен мащаб Пловдив е определен и получава признанието да се подреди измежду най-хубавите европейски дестинации за 2022. 
Пловдивчани уважиха паметта на жертвите на комунистическия режим
На днешния 1-ви февруари, оповестена за Ден за благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим, пловдивчани уважиха паметта н...
Прочети повече
Уважаеми господин кмете,

Уважаеми господин заместник-кмет,

Позволете ми да изразя своето най-високо почитание/уважение!

Искрено Ваш,

Максимилиен Лежен
Пловдив уважи 168-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов
Днес в Пловдив беше маркирана 168-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов на едноименния площад пред постройката на Община Пловдив...
Прочети повече
Главен изпълнителен шеф на  European Best Destinations

Брюксел 

Линк към класацията „ Най-добра европейска дестинация “ за 2022 година:

https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2022/ 

Пловдив № 1 в категория „ Най-добра културна дестинация в Европа “
Фасадата на една от най-впечатляващите къщи в Пловдив блестна в истинския си тип
Комисия, назначена със Заповед на Министъра на културата, през днешния ден одобри реставрацията на фасадата на къщата на Верен Стамболян - културна ц...
Прочети повече
https://www.europeanbestdestinations.com/destinations/best-cultural-destinations-in-europe/ 

Пловдив № 1 в категория „ Най-романтични дестинации в Европа “

https://www.europeanbestdestinations.com/top/best-romantic-destinations-in-europe/

Пловдив № 1 в категория „ Най-добри винени дестинации в Европа “

https://www.europeanbestdestinations.com/top/best-wine-destinations-in-europe/

Още от ПЛОВДИВ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР