Както вече стана известно, новата тенденция сред хотелиерите у нас

...
Както вече стана известно, новата тенденция сред хотелиерите у нас
Коментари Харесай

Олинклузив?Бизнесмен обясни защо приключва

Както към този момент стана известно, новата наклонност измежду хотелиерите у нас е да се отхвърлят от олинклузива, сподели зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров, предава Българска телеграфна агенция.

По думите му пилотно към този вид минават към 10 на 100 от бизнесмените в бранша. Обсъждат се и други разновидности – на клиентите да се предлага единствено закуска, или закуска и вечеря, добави Димитров. Според него е нужно да се откри златната среда, с цел да бъдат удовлетворени гостите, някои от които избират да се хранят в хотела.
-->
Олинклузивът е комфортен за крайния клиент, само че не е уместен за предприемачите, бе мнението на Димитров. Според него този вид обслужване води до огромни разхищения на храна, което е стопански неизгодно. Освен това е причина и за непотребни разноски за сила, заплати, както и за по-сериозно замърсяване на околната среда. За концепцията да се увеличи Данък добавена стойност за заведенията за хранене Димитров разяснява, че това ще направи българският туристически артикул неконкурентноспособен. Той бе безапелационен, че членовете на БХРА имат доста причини срещу такава стъпка и към този момент са уведомили министъра на туризма за своята позиция.

Той добави, че е илюзия, че този бизнес е доста печеливш. Той е " витрина ", вижда се, че идват доста хора, само че не и разноските, които са наложителни и са доста високи, изясни зам.-председателят на БХРА. И посочи, че единствено заплатите на служащите в сектора са скочили тройно за няколко години, тъй като притежателите се пробват да задържат фрагментите си.

а отминаващия летен сезон Димитров уточни, че е малко по-добър от миналогодишния, само че с по-лоши индикатори по отношение на (предпандемичната, бел. ред.) 2019 година Според него оборотът се е повишил, само че увеличените разноски и инфлацията са " изяли " облагите. Нещата в туризма са прекомерно комплицирани, с цел да се вземат елементарни решения от вида подвигаме налозите и оправяме всичко, разяснява още Димитров. И прикани ръководещите преди да постановат решения, да търсят експертизата на сектора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР