Както вече беше съобщено от Министерството на отбраната, около 06:00

...
Както вече беше съобщено от Министерството на отбраната, около 06:00
Коментари Харесай

Хикмет Хаджиев помощник на президента на Република Азербайджан: Армения грубо нарушиха режима на прекратяване на огъня

Както към този момент беше обявено от Министерството на защитата, към 06:00 часа, на 27 септември 2020 година, въоръжените сили на Армения жестоко нарушиха режима на преустановяване на огъня. Използвайки оръдия с огромен диаметър, минохвъргачки и артилерия стартират интензивна офанзива против позициите на въоръжените сили на Азербайджан по фронтовата линия, както и селата Гапанлъ от Тертерски регион, Чираглъ и Орта Гаравенд от Агдамски регион, Алханлъ и Шюкюрбейли от Физулински регион и Джоджук Мерджанлъ от Джабраилски регион, оповестяват от Азербаджанското посолство у нас.

Бомбардирането от арменските въоръжени сили на гъсто обитаеми региони и обекти, ситуирани по линията на прикосновение, е предумишлено и целеустремено.

Съобщават за мъртви и ранени измежду цивилни и военнослужещи. Нанесени са огромни вреди на доста домове и гражданска инфраструктура.

Въоръжените сили на Армения не престават да бомбардират нашите позиции и жилищни квартали по фронтовата линия.

Умишленото ориентиране на Армения към жилищни квартали и цивилен лица е жестоко нарушаване на интернационалното филантропично право, в това число Женевската спогодба от 1949 година Насочването към цивилното население е тактичност, включена в бойната подготовка на арменските въоръжени сили, и геноцидът в Ходжалъ, осъществен през февруари 1992 година е блестящо удостоверение за това.

Според интернационалното право ударите на арменските въоръжени сили против позициите на азербайджанската войска, против цивилните и гражданската инфраструктура, с потребление на оръдия с огромен диаметър, са следващата военна експанзия на Армения и акт на потребление на мощ против Азербайджан.

Въоръжените сили на Република Азербайджан подхващат нужните контраофанзивни ограничения, с цел да предотвратят следващата военна експанзия на Армения и да подсигуряват сигурността на цивилното население.
Азербайджан неведнъж предизвестява интернационалната общественост, че Армения се готви за нов акт на експанзия и война.

Азербайджан неведнъж е заявявал, че продължаващата военна експанзия на Армения против Азербайджан и наличието на въоръжените сили на Армения в окупираните територии на Азербайджан остават забележителна опасност за районния мир и сигурност.

В условия, когато на 75-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации се води общия спор и светът се бори с пандемията от COVID-19, военното и политическото управление на Армения прибягва до следващата военна случка и провокация. По подобен метод, управлението на Армения за следващ път показва жестоко неуважение към интернационалното право, Устава на Организация на обединените нации и интернационалната общественост.

Отговорността за актуалната обстановка и бъдещото развиване е напълно на военното и политическото управление на Армения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР