Както Varna24.bg съобщи, областният управител на Варна Благомир Коцев информира

...
Както Varna24.bg съобщи, областният управител на Варна Благомир Коцев информира
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ/СДС – Варна: Със скалъпена заповед областният управител затваря Крайбрежната алея за автомобили

Както Varna24.bg заяви, регионалният шеф на Варна Благомир Коцев осведоми в персоналния си профил във фейсбук, че има намерение да издаде заповед, с която да ограничи придвижването на коли по част от Крайбрежната алея. Това се случи при започване на предходната седмица, а в петък Коцев заяви в изявление за Радио Варна, че заповедта е реалност. Такава обаче не беше публично оповестена или оповестена на уеб страницата на Областна администрация.

Вчера по този мотив бе дадена конференция на народните представители от ГЕРБ-СДС Варна. Ето какво оповестиха от пресцентъра на партията в морската столица:

С голяма изненада научихме, че регионалният шеф на Варна от Политическа партия Благомир Коцев внезапно се сетил да забрани достъпа на коли по част от Крайбрежната алея. Дойдохме, с цел да дадем кураж на проваленото държавно управление и министъра им, който щял да взе участие в нея, и да ги насърчим да изравнят стандартите, да приложат един и същи критерий във връзка с колите на Крайбрежната алея и във връзка с Морската градина. Защото регионалният шеф Благомир Коцев от години води " кръстоносен поход “ против напъните на кмета и Община Варна да лимитират придвижването в Морската градина и дружно със притежателите на парцели нападат в съда заповедите за прекъсване на трафика поради частния си интерес. Това съобщи националният представител от ГЕРБ/СДС – Варна Павел Христов на брифинг дружно с депутатите Красен Кралев, Бранимир Балачев и Славена Точева.

Истината е, че Благомир Коцев е индивидът, който години наред брутално нападна всяка заповед на кмета на Варна за възбрана на достъпа на коли в Морската градина пред всички правосъдни инстанции. Като физическо и юридическо лице, в това число и пред Върховния административен съд. Народните представители от ГЕРБ/СДС –Варна дадоха брифинга пред заведението на фамилия Коцеви в сърцето на Морската градина, където на паркинга наоколо до него през 2019 година едно дете се елементарни с живота си, прегазено от кола.

Адвокат Бранимир Балачев разяснява в елементи юридическата неплатежоспособност на заповедта на регионалния шеф на Варна: " Няма да я намерите на уеб страницата на регионална администрация. Заповедта не е и за проявление, надълбоко се колебая, че подписалият Коцев я чел. Задължително трябваше да бъде качена на уеб страницата за публично разискване 30 дни. Дали тази мярка не е определена в края на ръководството на Политическа партия, тъй като е шумна и PR-ска и с цялостното схващане, че ще остави някой различен да се оправя с последствията от правното безумство. Ако искаше да се покаже като труженик на сигурността с пешеходците и чистия въздух, трябваше да стартира от неговото заведение. Промяната стартира от нас и домовете ни преди да я постановяваме наложително на другите “.

PR-ът е значима част от политическото всекидневие, само че не може с PR –акции, които не са подплатени с нищо значително и със заповеди, писани на крайник, да се ръководи страна или област и варненци ще го схванат, сподели депутатът Красен Кралев. Той уточни какъв брой нелепа е заповедта на регионалния шеф във връзка с контролиране на сметопочистване, във връзка с осъществяване на спортни и културни събития, които ще би трябвало да се съгласуват неизвестно с кого. “Въпросът е за какво регионалният шеф години наред се бори да има коли и паркинги в Морската градина, а единствено три седмици преди да бъде освободен от служба издава заповед, която да сътвори проблеми на идващите след него.Тотално комплициране и безпорядък “, разяснява Кралев.

Във връзка с изказвания на регионалния шеф Славена Точева зададе въпроса дали със служебната си карта е зареждал гориво за украински рейсове на 14 април т.г или коли на свои съпартийци за основаване на Политическа партия на 15 април в Пловдив? През миналата седмица тя входира запитване в Народно събрание до премиера и отрасловия вицепремиер в оставка какви пари са събрани в дарителската сметка за бежанците, оповестена от Коцев, и по какъв начин са изразходвани. И още един въпрос насочи към Коцев- по какъв начин ръководи Областния съвет за сигурност, откакто е без достъп до класифицирана информация съгласно отговора на ДАНС до народните представители от ГЕРБ/СДС –Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР