Както са подписани договорите, е отворена възможността цялата Донецка и

...
Както са подписани договорите, е отворена възможността цялата Донецка и
Коментари Харесай

Историк: Русия нарушава международното право на суверенитет, това е много притеснително за България

" Както са подписани договорите, е отворена опцията цялата Донецка и цялата Луганска област да бъдат включени, т.е. да се стартира възможна интервенция за присъединение на още територии, които са под контрола на украинските управляващи сега. " Това разяснява пред историкът доцент Александър Сивилов.

Надявам се, че няма да се стигне до такава интервенция, само че нямаме никакви гаранции. Не чаках, че ще има такова силово разрешаване на този проблем в Донбас ", добави той.
По думите на историка този акт на Русия е в нарушаване на интернационалното право и може да повлече след себе си още доста такива.

" Тъжното е, че правото на суверенитет се нарушава в последните години в доста случаи - Косово, Либия и така нататък Преди Крим Русия не беше в такава позиция (да нарушава интернационалното право - бел.ред.), само че внезапно осъзнаха, че и те имат тази опция. Това е извънредно притесняващо за страни като България. Притеснявам се по какъв начин ще се развиват интернационалните връзки и дали от ден на ден страни няма да си разрешават да нарушават интернационалните договорености ".

Според него би трябвало да се следи с внимание реакцията на Китай.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР