Както показват последните изчисления, при цялата категорична политическа реторика, американските

...
Както показват последните изчисления, при цялата категорична политическа реторика, американските
Коментари Харесай

По-строгите санкции на САЩ срещу Huawei ще засегнат приходите на NVIDIA

Както демонстрират последните калкулации, при цялата безапелационна политическа изразителност, американските управляващи към този момент оставят благоприятни условия за фирмите, които доставят артикули на Huawei Technologies, китайския колос, обиден от глобите през 2019 година. Според специалисти самодейността за стягане на разпоредбите за надзор на износа може да подкопае съществено приходите на NVIDIA.

Както беше маркирано преди ден, американските управляващи утвърдиха експортни лицензи на стойност 61,4 милиарда $ в интервала сред ноември 2020 година и април 2021 година, което разрешава на сътрудниците на Huawei Technologies да доставят на китайския колос съразмерно количество съставни елементи. Сега най-решителните американски законодатели приканват за цялостно прекъсване на каналите за доставка на артикули на Huawei и за лишаване на съществуващите лицензи.
-->
В един от аналитичните отчети, поръчани от американските управляващи, както отбелязва Ройтерс, се загатва опасността от доста понижаване на приходите на NVIDIA при положение на по-строги разпореждания за надзор на износа против Huawei Technologies. Проблемът наподобява се състои в загубата на способността на NVIDIA да доставя сървърни съставни елементи на китайския колос, който в този момент се пробва да развива облачни услуги. " Предложените от Министерството на търговията през 2023 година промени на разпоредбите за лицензиране евентуално ще имат доста икономическо влияние върху NVIDIA ", се споделя в цитирания отчет.

Представители на NVIDIA съумяха да разясняват тази обстановка единствено като следващ израз на желанието им да се съобразят със законодателните условия, като в същото време се пробват да отговорят на пазарното търсене. " Китайският пазар съставлява забележителна опция за американската полупроводникова промишленост ", обясниха от компанията. Миналата година тя е генерирала към 5,8 милиарда $ доходи в Китай и Хонконг, което съставлява към една пета от общите й доходи.

В посочения отчет по едно и също време се правят оценка рисковете за други огромни американски корпорации, които си сътрудничат с Huawei Technologies. Така да вземем за пример бизнесът на Qualcomm ще пострада умерено от увеличението на глобите, до момента в който самата Huawei ще загуби достъп до модемните решения на американския разработчик, а това единствено ще задълбочи рецесията на подразделението за мобилни устройства на китайската компания.

Според Ройтерс американските чиновници сега преглеждат два сюжета за смяна на разпоредбите за експортен надзор за Huawei Technologies. Докато по-строгият би включвал цялостно лишаване на всички лицензи и прекъсване на доставките, по-мекият би разрешил съставни елементи за 4G мрежи и някои други типове артикули да бъдат изключени от съществуващия лист с позволения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР