Както пише руският вестник Коммерсант, , въведени от Пекин от

...
Както пише руският вестник Коммерсант, , въведени от Пекин от
Коментари Харесай

Китайски ограничения на износа на части за дронове затрудняват сериозно Русия


Както написа съветският вестник " Коммерсант ",, въведени от Пекин от 1 септември, съществено усложняват доставките им за Русия и са довели до дефицит на редица съставни елементи, по-специално на термовизионни камери и лазерни далекомери.

Вече има дефицит на избрани типове дронове с тегло над 4 кг.

Изданието написа, че огромните съветски производители на дронове се надяват, че техните снабдители в Китай ще могат да получат лицензи за експорт в Русия, само че регистрацията може да отнеме до една година. За задачата е належащо да се потвърди, че дронът няма да се употребява за военни цели.

Продавачите на китайски дронове за Русия се пробват да открият успореден импорт, само че те са блокирани от директни страни - да вземем за пример Казахстан неотдавна стегна процедурата за импорт, написа Комерсант.

Министерството на търговията на Китай съобщи през април, че американските и западните медии популяризират " неоснователни обвинявания ", че Пекин изнася дронове за бойното поле в Украйна, добавяйки, че отчетите са опит да се " очернят " китайските компании и страната ще продължи да ускорява контрола върху износа на дронове и съоръжение за тях.
 Буданов разгласи задачите на украинските офанзиви с дронове
Буданов разгласи задачите на украинските офанзиви с дронове

Те имат както военна, по този начин и психическа цел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР