Както някои от вас знаят, водя малко онлайн предаване със

...
Както някои от вас знаят, водя малко онлайн предаване със
Коментари Харесай

Егати, Шиши вече дебне и във Фейсбук! Този млад журналист е първата жертва на новия му терористичен отряд

Както някои от вас знаят, повеждам малко онлайн предаване със скромното име +Най-добрите. Повечето участници в него са елементарни хора, които вършат смислени неща, само че са незнайни за необятната аудитория. Преди към три месеца обаче взех решение да поканя за присъединяване в предаването някогашния притежател на КТБ – Цветан Василев, който живее в Белград.

Ще питате – за какво? Нито сме родственици, нито сме другари, нито ми заплаща.
Чисто и просто България е доста зле в класациите за медийна независимост. Повечето медии са съсредоточени в ръцете на малцина и добре оплетени политико-икономически кръгове, които разрешават до феновете, слушателите и читателите да стига единствено това, което те желаят. Делото КТБ апропо е идеална илюстрация за това. Редовно се повтарят тезите на прокуратурата (ооо, и медиите на Пеевски са най-високата им трибуна) и се заглушава гласът на обвинените (а дали обвинен в тази ситуация е Цветан, Стоян, Иван, Драган или Петкан, няма значение – има права и те са за всички!).

Та ето по тази причина поканих Цветан Василев да показа своята позиция в “Най-добрите”. Интернет към момента е свободна територия и е по-трудно да се управлява. Живот и здраве, на 14 юни в 12:00ч. може да ни гледате онлайн тук: https://www.youtube.com/watch?v=41gmyPIKt90

Дааа, само че не щеш ли видео-анонсът на предаването във Facebook стигна десетки споделяния и 10 000 гледания. Изглежда, че това разтревожи някого. Видеото е докладвано като спам и в следствие е свалено от Facebook.

Никак не съм параноичен, по тази причина всичко, което ще прочетете е плод на трезви разсъждения. Става дума за особена форма на онлайн цензура, при която или на държавни чиновници (примерно хора от ДАНС) или на служащи в някоя тролска плантация (от тези, в които се употребяват стотици подправени сметки, с цел да “лайкват” комфортните и да “рипортват” неуместните публикации) се разпорежда задачата да кликат и рапортуват неуместното наличие. Потребител съм на Facebook от 2008г., от 2014г. повеждам “Най-добрите” – в никакъв случай до момента нито една моя обява, нито едно мое наличие (текст, фотография, видео) не са били регистрирани като спам. Има нещо доста преднамерено и доста съзнателно в това, което се случи.

Затова, може да не се интересувате от банки, от политика, от медии и така нататък, само че в случай че смятате, че е неправилно да се постъпва по този метод, апелирам, споделете информация с други хора за идното изявление.

Демокрацията, за която мечтаем, няма да пристигна сама и няма да пристигна безплатно. Трябва ние да си я извоюваме.

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1949563678421272

Събитието в Гугъл+: https://plus.google.com/u/0/events/cd9ec6gl9fsulp972b33k1g33eo

Събитието в Туитър: https://twitter.com/dunyata/status/1004727634432004096

Георги Станков
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР