Както кожата и косата, така и ноктите се нуждаят от

...
Както кожата и косата, така и ноктите се нуждаят от
Коментари Харесай

Ето как правилно да се грижите за ноктите си

Както кожата и косата, по този начин и ноктите се нуждаят от специфични грижи, с цел да останат красиви. С няколко лесни стъпки можем да запазим тяхната издръжливост и искра или да ги възвърнем, при положение, че са ги изгубили. Как да се грижим за тях?

Хидратацията от вътрешната страна е също толкоз значима, колкото и извън.
Консумирайте доста храни и питиета, които са естествени хидратанти. Ако обичате здравословните и освежаващи питиета, не пропускайте кокосовата вода, която е съвършен хидратант и се грижи за хубостта от вътрешната страна. Дехидратацията на организма е една от главните аргументи за чупливостта на ноктите.

Използвайте етерични масла в грижа за здравето на ноктите.
За да подхраните и омекотите кожичките към ноктите, правете чести разтривки с масло от бадеми и масло от жожоба. Те ще оказват помощ за рехидратирането им и за растежа на здрави и красиви нокти.

Носете ръкавици.
Не забравяйте в студеното време да излизате с ръкавици. При домакинската работа също носете домашен ръкавици, които ще предпазят ноктите ви от строшаване, прекомерна влага и нездравословното влияние на препаратите за разчистване.

Консумирайте доста плодове и зеленчуци.
Те са богати на витамини и минерали, значими за хубостта на ноктите. Освен етеричните масла, използвайте за масаж и витамини А, Е и К. Те освен ще подхранят кожата ви, само че и ще обезпечат спомагателна отбрана. Бихте могли и да употребявате серум за по-бърз напредък на ноктите.

Ако ноктите ви са придобили по-жълт тип, това не постоянно се дължи на лака за нокти, който нанасяте.
Може да значи, че им липсва О2. Затова по-често ги оставяйте без покритие, с цел да дишат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР