Както и се очакваше, днес Tecno на специално събитие в

...
Както и се очакваше, днес Tecno на специално събитие в
Коментари Харесай

Tecno представи Phantom V Flip 5G – флагмански сгъваем смартфон на цена от само $600

Както и се очакваше, през днешния ден Tecno на особено събитие в Сингапур показа през днешния ден своя флагмански сгъваем смарт телефон Phantom V Flip 5G, който е първото отвесно сгъваемо устройство на производителя. Той е основан на процесор MediaTek и поддържа работа в 5G информационни мрежи.

Phantom V Flip 5G е оборудван с еластичен 6,9-инчов AMOLED екран с поддръжка на разграничителна дарба 2640 × 1080 пиксела (съответстваща на формата Full HD+), периодичност на освежаване от 120 Hz и съответствие на страните 22:9. Панелът предлага 100% покритие на цветовото пространство DCI-P3. Екранът заема 94,5% от предния панел. От външната страна на корпуса е ситуиран многофункционален кръговиден AMOLED екран с размер от 1,3 инча. Той ще се употребява за проявление на повиквания, вести и друга информация.

В горната част на главния екран има отвор, в който е ситуирана 32-мегапикселова селфи камера с двойна мълния и автофокус. Реализирана е поддръжка на логаритъма Tecno Super Flashlight, който оказва помощ за основаването на висококачествени фотоси даже при слаба осветеност. Системата за автофокус е допълнена от логаритъм с изкуствен интелект за основаване на по-остри изображения. Камерата наблюдава посоката на погледа на потребителя, акцентира детайлите на лицето и прави по-добри селфита като цяло.

Двойната съществена камера е основана на 64-мегапикселов датчик (f/1,7) с размер на пиксела 1,6 µm, който е допълнен от 13-мегапикселов ултра-широкоъгълен датчик (f/2,2). Поддържа се снимане на видео в 4K с 30 фрагмента в секунда или 1080p с до 60 фрагмента в секунда.

Хардуерната основа на Tecno Phantom V Flip 5G е 8-ядрен процесор MediaTek Dimensity 8050 (с 1 Cortex-A78 ядро с периодичност до 3,0 GHz, 3 Cortex-A78 ядра с периодичност до 2,6 GHz и 4 Cortex-A55 ядра с периодичност до 2,0 GHz), който е създаден по 6-нанометров софтуерен развой. Ускорителят Mali-G77 MC9 дава отговор за графичната обработка. Конфигурацията се добавя от 8 GB оперативна памет и 256 GB вградена памет.

Източникът на сила е 4000 mAh батерия с поддръжка на бързо зареждане до 45 W (пълният цикъл на зареждане лишава 45 минути, а от 0 до 50% – 15 минути). За свързване на зарядното устройство е очакван USB Type-C порт. Безжичната съгласуваност се обезпечава от адаптерите Wi-Fi 802.11 a/b/g/g/n/ac/6 и Bluetooth 5.1. Скенерът за пръстови отпечатъци е ситуиран в профил на корпуса.

Дизайнът на Phantom V Flip 5G е в минималистичен, а главният употребен материал е екокожа, с която са комбинирани железни рамки и стъклен модул с външен екран. В опаковката е включен гумиран калъф, който добавя дизайна на устройството и го защищава от повреди. Tecno са оборудвали смарт телефона с капковидна панта, която в лабораторни условия устоя на повече от 200 хиляди сгъвания. Пантата е направена от високоякостна стомана и може да отваря и фиксира екрана в междинно състояние от 30° до 150°.

Phantom V Flip 5G работи с Android 13 с потребителски интерфейс HIOS 13.5. Когато е разгънат, размерите на смарт телефона са 171,7 × 74 × 6,9 мм, а когато е прегънат – 88,7 × 74 × 14,9 мм. Купувачите ще могат да избират сред черни и люлякови разновидности на цветовата версия на калъфа. Цената на дребно на смарт телефона ще бъде към 600 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР