Както и преди четири дни срещу Унгария, отново допуснахме изравняване

...
Както и преди четири дни срещу Унгария, отново допуснахме изравняване
Коментари Харесай

Футболните ни национали за малко да бият Сърбия като гост и да я лишат от Европейско

Както и преди четири дни против Унгария, още веднъж допуснахме равнене за 2:2

България изпусна да победи Сърбия като посетител в последния мач за двата тима в европейските квалификации.

Домакините изравниха за крайното 2:2 единствено осем минути преди края, а ние можем да съжаляваме, че още едно самоуверено и почтено представянето на тима ни не бе наградено с победа.

Както и преди четири дни против Унгария, когато още веднъж допуснахме равнене за 2:2, българите обърнаха резултата от 0:1 до 2:1 против тим, който се смяташе за безапелационен любимец против тях.

В последните си два мача против най-силните сформира в групата доказахме, че в действителност може и да не е толкоз неприятен материалът, за което се приказва като опрощение от кой ли не фактор към националния в последните години,. Можем единствено да съжаляваме, че не бихме най-малко по един път Литва и Черна гора, които са надалеч от равнището на унгарци и сърби, а взехме единствено 1 точка от четирите мача с тях.

Равносметката е, че Унгария и Сърбия отиват на Евро 2024, въпреки през днешния ден противникът ни много съществено да потрепери. Защото Черна гора поведе в Будапеща и при наша победа в Лесковац, сърбите оставаха трети.

Стадионът се усещаше много некомфортно, а президентът на страната Александър Вучич гледаше часовника си нервно, както и всеки в публиката на домакините. До него пък седна президентът на УЕФА Александър Чеферин и не би следвало да съжалява, че избра да гледа тъкмо този мач.

Защото той бе атракция и драма.

Домакините започнаха стремително и ни сгазиха до 20-ата минута, а нашите мъчно излизаха от наказателното си поле. В 16-ата минута сърбите откриха с гол на Милош Велкович от близко и ни накараха да свием сърца в очакване на неприятен сюжет.

Но не - българите изравниха играта и още до почивката трябваше да изравнят, когато Кирил Десподов разтресе горната греда с прекрасен шут.

Георги Русев го направи в 59-ата минута, като стреля по диагонала ниско и тъкмо за 1:1. А още 10 минути по-късно Десподов надбяга цялата защита на контраофанзива и вкара над главата на вратаря Ваня Милинкович Савич - 1:2!

И надвисна заплаха над сръбската звездна селекция. Но новините от Будапеща бяха, че два гола на Доминик Собослай са обърнали резултата до 2:1 за Унгария. В края Наги вкара за 3:1 и всичко в групата си пристигна по местата. А сърбите изравниха в 82-рата минута с гол на Бабич, още веднъж след корнер и неприятна класификация на нашите.

" Маджарите " я печелят с 18 точки, сърбите са втори с 14, а Черна гора остава трети с 11 и отпада даже от баражите. Литва е с 6, а ние сме последни с 4.

Но последните два мача точно с тимовете, които стигнаха финалите, са окуражаващи. Те са и първите на новия селекционер Илиан Илиев и, тъпо, че не ги спечелихме, откакто водихме съвсем до края. Не е съвпадане, че допуснахме и четирите гола в тях от статични положения. И въпреки всичко - нещата надалеч не наподобяват толкоз мрачни, както преди тези две срещи.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР