Както ГЕРБ-СДС, така и Продължаваме промяната-Демократична България, биха могли да

...
Както ГЕРБ-СДС, така и Продължаваме промяната-Демократична България, биха могли да
Коментари Харесай

Победата на ГЕРБ усложни играта, поряза шанса на ПП за кабинет

Както ГЕРБ-СДС, по този начин и " Продължаваме промяната-Демократична България ", биха могли да сформират кабинет от специалисти, които са еднообразно отдалечени от политическите сили, само че по-лесно с налагането на работеща формула биха се показали ПП-ДБ. Мнението изрази пред Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев.

ГЕРБ ще предложи държавно управление от хора, които нямат нищо общо с политиците, от напълно нови фигури, доста мъчно за отричане от други съображения, с изключение на чисто партийните, изясни Стойчев.
-->
Според него държавното управление ще е от същия порядък като това на проф. Николай Габровски, даже може да се търсят хора, които в никакъв случай до момента не са имали допир с каквито и да е партии, с цел да не може да бъдат отхвърлени с обяснението, че са партийци. " Ако ги отхвърлите тях, с какви очи ще желаете поддръжка ", попита Стойчев.

В ГЕРБ и Борисов има предпочитание за работещо държавно управление, каквото и да е то, с цел да се ограничи властта на Радев, безапелационен бе политологът.

Много по-лесно щеше да бъде, в случай че ПП-ДБ бяха първи, да получат от ГЕРБ поддръжка, без задължения в държавното управление с министри. Все отново те могат да бъдат неодобрени когато и да е в Народното събрание. Но в този момент обстановката става доста по-сложна, тъй като Политическа партия има имидж и облик на анти-ГЕРБ реторика и е немислимо да сменят това пътем, ще бъде електорална злополука за тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР